FİLOJET alarmı! İçişleri Bakanlığı harekete geçti

İçişleri Bakanlığı, Girne açıklarında su almaya başlayan ve batma tehlikesi geçiren FİLOJET isimli yolcu gemisine ilişkin arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Gemide 259 yolcu ve 8 mürettebat olmak üzere toplam 267 kişi bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, 30 Ağustos 2026 tarihinde Girne Limanı'ndan Taşucu Limanı'na seyir halinde bulunan, 259 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğu FİLOJET isimli yolcu gemisi, Girne Limanı'nın 4 mil açığında su almaya başladı ve batma tehlikesi geçirdi. İhbarın alınmasının ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında; K.K.T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 4 yüzer unsur ile AKGÜNLER 3 isimli yolcu gemisi bölgede görevlendirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ise 5 yüzer unsur ve 2 Sahil Güvenlik helikopteri bölgeye sevk edildi. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bölgede yürütülen çalışmalara destek sağlamak üzere 6 deniz unsuru görevlendirildi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Arama kurtarma çalışmaları ilgili birimler arasında koordinasyon içerisinde titizlikle sürdürülmektedir. İçişleri Bakanlığı, kamuoyuna saygıyla duyurulduğunu belirtti.

Yetkililer, olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının, yolcu ve mürettebatın güvenli bir şekilde kurtarılması için aralıksız devam edeceği bildirildi.