Farkı Kapatmak AK Parti'ye Bağlı

2018 seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden ORC Araştırma, 51 ilde yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmış.

Farkı Kapatmak AK Parti'ye Bağlı

 Ankette vatandaşlara "Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında aday olursa oy verir misiniz?" sorusu yöneltilmiş. Ankete katılanların yüzde 50.3'ü Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini ifade ederken, CHP liderini desteklemeyeceğini belirtenlerin oranı ise 37,4 olarak ölçülmüş. Katılımcıların yüzde 12.3'ü ise bu konuda kararsız olduklarını dile getirmişler.

Yapılan birçok anketten de benzer sonuçlar çıktığına göre Cumhur ittifakının bu durumda seçimleri alması zor gibi görünüyor. Ancak bu anketten Ak Partinin çıkartacağı önemli bir sonuç var. 

Her ne kadar bu ankette kararsızlar  12.3 gibi görünse de bu oran yüzde 20’lere kadar çıkıyor. Ekonominin bu kadar ağır şartlarda seyrettiği ve insanların açlık sınırında yaşamaya çalıştığı bir süreçte dahi yüzde 37’lik bir kesim Kılıçdaroğlu yerine Cumhur ittifakını tercih ediyorsa ve kararsızların oy oranları da yüzde 20’leri buluyorsa bu rakamı yüzde 51’lere çıkarmak pek ala mümkün. 

Ak Parti’nin bu tabloyu görüp özellikle kendi tabanından kaçırdığı seçmenlere yönelmesiyle bu farkı  kapatacak gibi gözüküyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve her kesimden çalışanların  maaşlarına yapılacak zam, döviz ve petrolün düşüşe geçmesi ve enflasyonun düşme eğilimi göstermesi ile   geçmişten bugüne yolu Ak Partiden geçen tabana yönelik güzel düşünce ve hamleleri sahada sonuç getirirse  bu açık rahatlıkla kapatılabilir. Yeter ki samimi olunsun…