Gönül Seferberliği

Kuruluşundan bugüne Ak Parti'ye destek veren ancak bazı yanlış uygulamalar ve siyasilerin tavırları sebebiyle partiden uzak kalan tabana yönelik gönül seferberliği başlatan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bu kapsamda geçmişten bugüne değişik görevlerde bulunmuş teşkilat mensuplarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Gönül Seferberliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin sıklıkla gündeme getirdiği Ak Parti’ye yıllardan beri oy vermiş, destek olmuş ve değişik teşkilat görevlerinde bulunmuş ancak bir sebeple partiyle bağı kopmuş tabanı dinlemek,  onların görüş ve önerilerini almak amacıyla Ak Parti  İl Başkanı Şerafettin Yıldırım tarafından başlatılan “Gönül Seferberliği” hamlesi devam ediyor.

 AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar, ihraç edilenler ve başka partilere geçenler hariç olmak üzere, tüm eski il-ilçe başkanları, gençlik-kadın kolları başkanları ve mahalle başkanlarını kapsayacak bir plan ve gönül seferberliği planı çerçevesinde ilk program gerçekleştirildi.

ELEŞTİRİLER ARTMIŞTI 
Kurulduğu ilk günden itibaren Ak Partiyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sırf Türkiye ve İslam dünyası için üslendiği misyon gereği destekleyen samimi taban da dahil,  Ak Parti’ye ve icraatlara  yönelik eleştiriler yüksek perdeden dillendirilmeye başlanmıştı. 
Önceleri; milletvekilleri,  belediye başkanları, il yönetimi ve Ak Partinin atadığı bakan ve bürokratlara yönelik eleştiriler, son zamanlarda geniş bir taban bulmuş ve ciddi bir hoşnutsuzluğun olduğu görülmüştü.

SAMİMİ TABAN, GELİNEN DURUMA ÜZÜLÜYOR 
Ak Parti’ye bugüne kadar kayıtsız şartsız destek veren ve bulunduğu her ortamda Erdoğan’ı ve hükümetin icraatlarını savunan samimi kesimin, yönetimde ve icra makamında bulunan bakan, milletvekili, belediye başkanları, bürokratlar ve teşkilat mensupları gibi bazı isimlerin usulsüzlük, adam kayırma, sırf kendi yakını diye misyona aykırı isimleri bile üst düzey makamlara ataması ciddi bir soğumaya sebep olmuştu.

Gönül Seferberliği

PARTİ TABANINI HATIRLAMA VE DİNLEME ÇALIŞMASI
AK Parti yönetimi, eski kadrolarda 2023 seçimlerinde birlikte çalışmak, kırgın ve küskün olanları yeniden partiye kazandırmak için ‘Gönül Seferberliği” başlattı. AK Parti’de bir süredir, 2023 seçimleri için parti tabanına yönelik hazırlıklar yapılıyor. Bu kapsamda, partinin kuruluşundan bugüne kadar, ihraç edilenler ve başka partilere geçenler hariç olmak üzere, tüm eski il-ilçe başkanları, gençlik-kadın kolları başkanları ve mahalle başkanları ile buluşma planı hazırlandı. 

81 İLDE YAPILACAK 
81 ilde il-ilçe yönetimleri eski kadroları ile  toplantılar yapılarak, 2023 seçimi için destek talebinde bulunuluyor. Genel Merkez yönetimi de geçen hafta eski il başkanlarını Ankara’da topladı. Bu toplantılarda, parti yöneticileri eski kadrolara “AK Parti’de eski ve yeni diye bir ayrım yok. Herkes bu davanın sahibidir” diye seslenildi ve mevcut il yönetimleri ile sahada birlikte çalışma yapmaları istendi.

NEFESLENME VE YENİLENME 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ramazan ayı içinde kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’de görev yapan milletvekilleri ile bir araya gelmişti. Erdoğan, “Millete hizmet yolunda emeklilik olmaz. Ülkesi ve milleti uğrunda aşkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz. Herhangi bir sebeple, bu dönem Meclis’te yer alamayan tüm arkadaşlarım için bu sürecin bir nefeslenme, bir yenilenme fırsatı olduğuna inanıyorum. Her bir arkadaşımdan bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesini bekliyorum” diye seslenmişti.

ESKİ BAŞKANLARA DAVET
AK Parti Genel Merkez Yönetimi, eski kadrolarla buluşmaların artarak devam edeceğini belirterek “Eski arkadaşlarla seçim sürecinde birlikte çalışmak istiyoruz. Bugüne kadar herhangi bir nedenle kırılmış, darılmış ve gönül koyanlar olmuş olabilir. Tüm bu arkadaşlarla bir araya geleceğiz. Gönüllerini alacağız” dedi. 

Erdoğan da önümüzdeki günlerde, geçmişten bugüne kadar AK Parti bünyesinde belediye başkanlığı görevinde bulunan isimlerle toplantı yapacak. Bu kapsamda, AK Partili eski belediye başkanları Ankara’da yapılacak toplantıya davet edildi.

ELAZIĞ AK PARTİ TEŞKİLATI SAHAYA İNİYOR 
AK Parti yönetimi, eski kadrolar ile  2023 seçimlerinde birlikte çalışmak, kırgın ve küskün olanları yeniden partiye kazandırmak için ‘Gönül alma’ seferberliği başlatmasının  üzerine Elazığ Ak Parti İl Teşkilatı da sahaya inmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, partinin kuruluşundan bugüne kadar, ihraç edilenler ve başka partilere geçenler hariç olmak üzere, tüm eski il-ilçe başkanları, gençlik-kadın kolları başkanları ve mahalle başkanları ile buluşma planı hazırlanmaya başlandı. 

Gönül Seferberliği

BAŞKAN YILDIRIM GECE-GÜNDÜZ SAHADA 
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da çalışmaların startını vererek, Elazığ’da ilçe ve beldeler de daha önce belediye başkanlığı yapmış isimler ile bir toplantı düzenledi. 

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada,“ AK kadroların en önemli özelliği, geçmişten bugüne gönlünü bu davaya adamış insanlara vefa göstermektir. Bu anlayışla ilçe ve beldelerimizde daha önce görev almış Belediye Başkanlarımızla parti binamızda bir araya geldik. Toplantımız hayırlı olsun.” dedi.