Eylül Kıyameti

Öğrencilerin uzun yaz tatili sona eriyor. Öğretmenler 4 Eylül günü okullarına dönüp klasik seminer çalışmalarını ve yılbaşı zümre toplantılarını yaparken öğrenciler de 11 Eylül günü ders başı yapacak.

Eylül Kıyameti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok aileyi şimdiden okul alışverişinin telaşı sardı. Şimdilerde günlük çarşı-pazar fiyatlarından yakınan aileler, okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıktıklarında önemli sürprizlerle karşılaşabilirler.

Neredeyse bir yıldan beri kırtasiye ürünü almayan ve dolayısıyla fiyatlardaki değişimden habersiz olan velileri kötü sürprizler bekliyor.

Sadece kırtasiye değil, okul kıyafetleri, devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarının bir kenara bırakılıp yardımcı ders kitabı adı altında okullar tarafından öğrencilere zorunlu olarak aldırılan  kitaplar, servis ücretleri, kantindeki ürün fiyatları ve harçlıklarla öğrenci okutmak hiçbir zaman bu yılki kadar zor olmadı.

Ve asıl enflasyon, okul alışverişinde kendini gösterecek. Allahtan emeklilerin okula giden öğrencileri yok. Eğer varsa da Allah yardım etsin. 7.500 TL maaşla bir öğrenciyi eğitim-öğretim sezonuna hazır etmek asla mümkün olmayacak ve kıyamet de Eylül ayında kopacak.