Evsen: 'Diğer İllere de Örnek Olacak'

İş İnsanı Halis Yıldız'ın başlattığı öğrencilere burs verilmesi amacıyla STK'lardan bin TL'lik destek kampanyasına ilk bağış Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen'den geldi.

Evsen: 'Diğer İllere de Örnek Olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da düzenlenecek bir konsere bazı STK’ların tepki göstermesinin ardından İş İnsanı Halis Yıldız, STK’ların diğer konularda da şehrin sorunları konusunda ellerini taşın altına koymaları gerektiğini belirterek durumu iyi olmayan öğrencilere burs sağlanması amacıyla STK’lara bin TL’lik bağış çağrısında bulundu. Bu çağrıya ilk yanıt Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen’den geldi. 

“STK’LARA ÇAĞRI”

Destek çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan İş İnsanı Halis Yıldız: “Geçtiğimiz günlerde ilimizde bir sanatçının vereceği konser bazı STK’lar tarafından tepkiyle karşılandı. Bizlerde buradan hareketle STK’larımızın şehrimizdeki problemler için öncülük edebileceğini düşündük. Elazığ’da bine yakın STK var. Bu STK’larımızın ilk etapta biner TL’lik destekle şehrimizdeki öğrencilere burs verilmesi amacıyla yardımda bulunmasını istedik. Sağ olsun ilk karşılık Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanımız Ferhat Evsen’den geldi. Bu şekilde gelen ücretlerin de toplanmasıyla Fırat Üniversite’sinde durumu olmayan öğrencilere bir burs sağlamış olacağız” şeklinde konuştu. 

“EVSEN: İNŞALLAH BAŞLANGIÇ OLUR”

Bu kampanyanın bir başlangıç olması temennisinde bulunan Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen: “Bugün Fırat Üniversitesi’nde eğitim öğretimine devam eden 45 bin tane öğrencimiz var ve bunlarla ilgili Rektörümüz Sayın Fahrettin Bey ile görüştük. İhtiyaç sahibi bin öğrenciye Elazığ’daki Sivil Toplum Kuruluşları, oda başkanları olarak bin öğrenciye bin TL burs kampanyası adı altında bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Biz de dahil oda olarak ilk ödemeyi yaptık ve bu konuda ilk günkü basın açıklamamızla birlikte destek olacak bütün sivil toplum kuruluşları oda başkanlarına şimdiden teşekkür ediyoruz. Bin öğrencinin sevinmesine vesile olacak, ülkemizde de ilimizin yıllar önce nasıl güzel bir sesi vardıysa, Elazığ isminin nasıl güzel bir ismi vardıysa bu kampanyayla birlikte ülkemizde inşallah bir başlangıç olur. Diğer illerde de böyle bir başlangıç olur” şeklinde konuştu. 

EVSEN: BUGÜN SESİMİZİN GÜR ÇIKMA ZAMANIDIR

Başkan Ferhat Evsen, açıklamasının devamında: “Sivil Toplum; STK oda başkanları olarak toplumda her zaman eleştiriliyoruz. Bir nevi doğruluk payları var. Bizler açılışlardan, toplantılardan bu şehir için güzel işler yapan STK’larımızda var, yapamayan da var. Bu bir fırsat. Gelin iyilik iyidir ve bulaşıcıdır diyerek bir sivil toplum kuruluşu, bir öğrenciyi sevindirmek kaydıyla yaklaşık bin tane STK ve oda başkanı var. Bunlar inşallah bu kampanyaya destek olurlar. Buradan tüm Elazığ’daki sivil toplum kuruluşlarına ve oda başkanlarına sesleniyoruz. Fırat Üniversitesi’nin hesabına yemek ücreti ve öğrenci yardımı diye açıklama yaparak yapabilirsiniz. İlk ödemeyi Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler odası olarak 800 üyemizin adına hayır işidir bu hayırda bizde bulunalım diye ilk ödemeyi yaptık. Böyle bir başlangıç yaptık. En azından deprem ve pandemi yaşamış sivil toplum kuruluşları ve oda olarak hep eleştirildik. Bugün sesimizin gür çıkma zamanıdır. Toplumda bizde güzel işler yapabileceğimizi örnek olarak göstermek için böyle bir çabaya girelim” ifadelerine yer verdi.

Fırat Üniversitesi Öğrencilerine Yemek Yardımı İçin Hesap Bilgileri

Ziraat Bankası Fırat/Elazığ Şubesi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü

İBAN: TR 2600 0100 1561 3474 2736 5094

Hesap Numarası: 1561-34742736 5094

BIC Kodu (Yurt Dışı İçin): TCZBTR2A 1561

NOT: Açıklama kısmına “Öğrenci Yemek Yardımı” yazılması gerekmektedir.