Erdoğan: 'Bölgesel Siyasetçilik 40 Yıl Önceydi'

Elazığ'da artık 30-40 öncesinde yaşanmadığını vurgulayan ELSAD Başkanı Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Murat Erdoğan ' Elazığ'da artık bölgesel siyasetçilik devri bitti. Artık hizmet odaklı siyaset yapılıyor' dedi.

Erdoğan: 'Bölgesel Siyasetçilik 40 Yıl Önceydi'

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) tarafından her ay düzenli olarak yapılan genel istişare toplantısına Mart ayında da devam edildi. Kültür Park Dünya Mutfağında yapılan toplantının bu ayki konuğu, Ak Parti Elazığ İL Başkanı Şerafettin Yıldırım, akademisyenler, Ak Parti il genel ve Elazığ Belediye meclisi üye adayları ile ELSAD üyeleri katıldı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ mitingine kısaca değinen ELSAD Başkanı Murat Erdoğan “ Elazığ halkının ona karşı duymuş olduğu sevgi pankartlarla karşılıklı güzel bir etkileşime dönüştü. Meydan hınca hınç doluydu. Elazığ halkı gerçekten cumhurbaşkanımızı seviyor. Bu çalışmada Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ında hakkını teslim etmek gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın il binasına gitmesi ve Şerafettin başkanla 2 saat boyunca ilin sorunlarını konuşması hem Elazığ’a hem de teşkilata vermiş olduğu önemi gösteriyor.

Yerel seçimleri çalışmaları kapsamında adayların sahada var gücüyle çalıştığını hatırlatan Erdoğan “

ŞERİFOĞULLARI’NIN PROJESİ ÇOK BEĞENİLDİ, DİĞER ADAYLARDA PROJELERİNİ ORTAYA KOYMALI

Erdoğan “Bir yerel seçimin içerisindeyiz, 1 Nisanda bu secim sona ermiş olacak. Adaylarda sahada var gücüyle çalışıyor. Bundan sonraki süreçte adayların seçim hakkında etkileri projeleri ile alakalı olacağını düşünüyoruz. Adaylar projelerini hazırladılar biz bunları takip ettik. Zaman zaman basına veriyorlar. Ben özellikle Şahin Şerifoğlularının projelerini çok beğendim. Bizzat lansmanına gittim hem de naçizane ve fakirhane olarak o projelerin içerisinde benimde şahsi olarak görüşlerim ve desteklerim bulundu. O Projelerin nasıl hazırlandığını çok iyi biliyorum çük büyük emek ve çalışma var hem ortaya çıkan projelerin çeşitliliği hem olabilirliği hem de projelerin zenginliğini nasıl yapıldığına müşaade ile şahit oldum bunlar yadsınacak şeyler değil. Bundan sonraki süreçte diğer adayların da projelerinin de ortaya koyması gerekiyor ki vatandaş kararını verirken projelerin Elazığ’a neler katacağını somut bir şekilde görerek hareket etsin”

Erdoğan: 'Bölgesel Siyasetçilik 40 Yıl Önceydi'

ELAZIĞ’DA MİKRO SİYASETÇİLİK ARTIK ETKİLİ DEĞİL

Erdoğan “Birde burada çok önemli bir hususu gündeme getirmek istiyorum şimdi biz 30-40 yıl önceki Elazığ da yasamıyoruz 40 yıl önce bölgesel nitelikli siyaset çok etkiliydi yani şu bölgede o kişi bu bölgede bu kişi olmalı diye böyle bir zemin üzerine çok kuvvetli bir siyaset yapılırdı. Ama gelmiş olduğumuz noktada artık hizmet odaklı bilgi odaklı bir ön plana ortaya çıkmış olduğunu görüyoruz. Özellikle burada mikro siyasetin etkili olmadığının farkına vardık. Çünkü şehirde herkes artık her yerde ikamet ediyor şehrin doğusu ve batısı arasında fark kalmadı. Hizmetler her tarafa eşit gidiyor” diye ifade etti.

BENDE PALULUYUM, PALUCULUK YAPMAK DOĞRU DEĞİL

Erdoğan “Bende bir Palulu olmam hasebiyle söylüyorum bir Paluculuk yapmak doğru değil. Biz zaten Şahin başkanı yakından tanıyoruz. 5 yıldır birlikteyiz beraber hareket ediyoruz. İl başkanımı 25 yıllık bir geçmişe dayanan tanışıklığımız var. Ben bu güne kadar Palulular hakkında kötü bir söz söylediğine şahit olmadım hatta bizzat kıymet verildiğine şahit oldum. Bir Palulu olarak bu güne kadar öyle bir şeyle karşılaşmadım hatta herkesten fazla değer gördüğümü de söyleyebilirim. Ben gördüğümü söylüyorum. Bundan sonra bu tür şeylerde de bu tür şeylere şehrin itibar etmeyeceğini düşünüyorum” diye aktardı.

SEÇİLECEK BELEDİYE BAŞKANINI PROJELERİMİZLE DESTEK VERECEĞİZ

Erdoğan “Siyaseti erdemli bir şekilde yapmak lazım. Siyaset zemini bütün adaylar birbirine karşı bir saygı üzerinde hareket ediyor. Gördüğümüz adayların tamamı mütevazi alçak gönüllü birbirlerine sevgi ve hürmet gösteren adayların. Bu davranışın sonuna kadar böyle devam edeceğine inanıyorum ve bu tür şeylere de prim vermeyeceğimizi düşünüyorum. Bundan sonra biz seçilecek olan belediye başkanını her halükarda projelerimizle Elazığ’ın menfaati için  destekleyeceğiz elimizden geleni yapacağız.

Erdoğan: 'Bölgesel Siyasetçilik 40 Yıl Önceydi'

SİYASİLER TUTMAYACAĞI SÖZLERİ VERMEMELİ

STK’ların toplumun temel dinamiklerini oluşturduğunu vurgulayan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım “ Her birinin kendine ait özgül ağırlığı vardır. Bu ağırlıklarını sahaya yansıttıkları sürece karşılık bulurlar. Siyasiler ve toplumun diğer katmanları buradan gelen sesleri kulaklarını açmalı ve olumlu olanları alıp hayata geçirmelidirler. Bizler siyasi kimliklerimizle toplumun değişim ve dönüşümünde katkıda bulunmak gayret gösteriyoruz. Bunu sarf ederken toplum tarafından karşılık bulması gerekiyor. Bu nedenle ben siyasi anlayışım içinde yapabileceğimiz şeylerin sözlerinin verilmesini yapamayacağımız şeylerle ilgili asla söz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü toplum içinde yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumluyuz” dedi.

SON 22 YILDA ÜLKE NEFES ALMAYA BAŞLADI

Kendilerinin dertli olmalarından dolayı şikayetçi olmadığını dile getiren Yıldırım “ Biz derdimizi seviyoruz. Hamd olsun bizim derdimiz hastalıktan gelen dert değil. Bu toplumla dertli olmak ve bu toplumun dertlerini  önde tutmak ve bununla yarınki nesillere huzurlu bir toplum ve bireyler bırakmak.  Biz öyle ya da böyle bu dünyadan geçip gideceğiz. Arkamızdan bizi hayırla yad eden insanların olması gerekiyor. Bu coğrafya yüzyıllardır travmalı bir şekilde yaşıyor. Sultan Abdülhamit’ten bu yana olağanüstü olaylarla bugüne geldi. Son 22 yıldır bu toplum darbelerden ötekileştirmelerden  biraz nefes almaya başladı. Tamamen bitti mi? Bitmedi, bitmez de!” diye konuştu.

30 YIL ÖNCE KAV KİBRİTLERİNDE MADE İN TÜRKİYE YAZIYORDU BUGÜN KAAN’DA YAZIYOR

­30 – 40 yıl önce Kav kibritlerinin üretiminde Made in Türkiye yazdığını hatırlatan Yıldırım “ Bugün’de TOGG’da, Kaan’da, İHA ve SİHA’da  Made in Türkiye yazıyor. Ama artık bunlar o kadar rutinleşti ki dünden bugüne oldu bitti gibi geliyor. Oysa dün bir şey üretmek o kadar zor ve imkansız gibiydi ki? Bunu kim yaptı? İradeli bir lider ekibini kurdu. O gün bugündür üstüne koyarak geliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

İstişare toplantısı günün anısına fotoğraf çekimiyle birlikte sona erdi.