Elitaş'tan Al Haberi

Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin nabzını tutan 'Anadolu Soruyor' programının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Elitaş'tan Al Haberi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimiyle ile ilgili de açıklama yapan Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhur İttifakının tüm adaylarının hafta sonuna kadar açıklanacağını söyledi.

Bugüne  kadar aradığımız sorunun cevabını Ak Parti’nin ikinci isminden öğrenmek biz gazetecilerden çok aday adaylarını rahatlatmış oldu.

Aslında aday adayları demek de çok doğru değil. Zira geçtiğimiz haftalarda kulislere sızan bilgilere göre ilçe ve belde adayları belli gibi. Sadece bir ilçe ile bir beldenin adaylarının değişmesi, dışında liste aynı. Yani 15 gün önce haber sitelerinde yayınlanan listede sadece iki değişiklik var.

Bir ilçe ve bir belde de yapılacak isim değişikliği ise çok stratejik bir hamle olarak telakki ediyor. Çünkü herkes de ifade ediyor ki 15 gün önce açıklanan isimlerle bu ilçe ve beldeyi Ak parti kaybediyor. Bu iki ismin  yerine düşünülen isimlerle de Ak Parti seçimleri rahatlıkla alır deniyor.

Bu ilçe ve beldenin neresi olduğunu sormayın çünkü hemen herkes biliyor.  Ak Parti İl Başkanlığı da bu belirsizlikten zor durumda kalmış gibi gözüküyor. Aday tanıtım toplantısının yeri, Stadyumun yanında yapılan  yeni  Ahmet Aytar Salonu ama tarihi belli değil.

Elitaş’ın açıklamasına göre adaylar hafta sonu açıklanacak ve muhtemelen de Salı günü aday tanıtım toplantısı yapılarak adayların sancılı bekleyişi sona erecek ve meydanlara inme vakti gelecek.

Haydi gelsin şu hafta sonu!