ELİGED Başkanı Telçeken: 'Yeni Sanayi Sitesi Yeni İstihdam Sağlayacak'

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği Başkanı (ELİGED) Tugay Telçeken, Elazığ 'da kurulacak yeni sanayi sitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ELİGED Başkanı Telçeken: 'Yeni Sanayi Sitesi Yeni İstihdam Sağlayacak'

İlimiz sanayisinin uzun yıllardır yükünü taşıyan Sanayi Sitemiz, tecrübeli ustalar, köklü esnafları ve sunduğu hizmetlerle şehrimiz ile çevre illerin ihtiyaçlarını belirli düzeyde karşıladığını ifade eden ELİGED Elazığ Başkanı Tugay Telçeken, “Ancak günümüz şartlarında bu iş yerleri ihtiyaca cevap veremez hale geldi.  Ayrıca sanayimiz artık tamamen şehrin içinde kalmış durumda. İlimiz yetkililerinin bu çalışmasını Elazığ için bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

yeni sanayi sitesinin yapılmasıyla birlikte gelişen teknoloji ve sanayi imkanlarında çağa ayak uyduracağına dikkat çeken başkan Telçeken, “Yeni sanayi sitesi esnafımızın işlerini daha büyütmeleri, daha modern ve geniş bir sanayi sitesinde işlerini devam ettirmeleri hem işlerini büyütmelerine fırsat verecek hem de şehrin büyümesine ekonomi ve istihdam yönünden katkı sağlayacaktır. Bu sebeple yeni nesil ve modern bir sanayi sitesinin yapılması son derece önemli görüyoruz.   Mevcut Sanayi Sitesi bölgesi alanının taşınma sonrasında şehrin doğusunda yeni yaşam alanları ile birlikte mimari gelişimin önünü açacak ve bölge yeni bir çehreye bürünecektir“ dedi.

 Yeni sanayi sitesinin kurulmasında emeği olanlara teşekkür eden Başkan Telçeken, “Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimiz Ak Parti Milletvekillerine, Belediye Başkanımıza, Valimize ve  Sanayi Kooperatif Başkan ve Yönetimlerine tüm kurum ve kuruluşlara da sürece katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.