Elazığlıların Vazgeçilmezi Yine Değişmedi!

Ramazan ayında tatlıcıların tezgahları birbirinden güzel tatlılarla yer alırken Ramazan ayının en popüleri ve tercih edilen tatlısı ise bu yıl da değişmedi.

Elazığlıların Vazgeçilmezi Yine Değişmedi!

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan güllaç sofralarda yerini alırken süt miktarının fazla olması nedeniyle hafifliği her yıl olduğu gibi güllaca ilgi bir hayli fazla olurken tatlıcılar siparişlere yetişmeye çalışıyor.

Tatlıcılar olarak eski ramazanları aradıklarını dile getiren Buhara Kadayıf’tan Ahmet Altunhan “Normalde gündüzleri satışlar daha fazla olur akşamları daha sakin ama; geride bıraktığımız 3 günde akşamları yoğun gündüzleri sakindi. Bununda en büyük sebebi henüz iftarlarda ev davetlerinin henüz başlamaması diyebiliriz. Genel anlamda piyasaya baktığımızda sıkıntı büyük. Pandemiden sonra tatlıcılar için ne ramazan ne de bayram kaldı” dedi.

Elazığlıların Vazgeçilmezi Yine Değişmedi!

RAMAZAN’IN VAZGEÇİLMEZİ GÜLLAÇ

Her ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da güllaca talebin bir hayli fazla olduğunu kaydeden Altunhan “  Hafif tatlılara talep hep oluyor. Güllaçta bunların başında geliyor. Fıstıklısının kilogramını 450 liradan, cevizlisinin kilogramını ise 300 liradan satıyoruz. Ramazan ayı boyunca talep hep olacaktır. Güllaçtan sonra şöbiyette en çok tercih edilen tatlıların başında geliyor” diye konuştu.

Elazığlıların Vazgeçilmezi Yine Değişmedi!

EN UCUZ TATLI 130 LİRA EN PAHALI 600 TL

Altunhan “Vatandaşlarımızın taleplerine  bütçelerine göre tatlı satışlarımız var. Tulumba ve kaymaklı kadayıfı kilogramını 130 liradan satıyoruz.  Normal baklava 420 liradan, sütlü nuriye, fıstıklı ve soğuk baklava çeşitleri 450 liradan satıyoruz. Tezgahımızın en pahalısı Antep sarma kilogramını 600 lira olan satıyoruz” diye aktardı.