Elazığ İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Türkiye 2 haftalık süre içerisinde tarihinin en önemli seçimlerini tamamladı. Gerçekleştirilen seçim sonrası 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı ilk açıklamada Türkiye'nin yeni dönemde öncelikli olarak 'ekonomi' konu başlığına yöneleceğini söyledi.

Elazığ İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Tamer Ören, seçim sonuçlarını Elazığ’ın önemli ekonomi STK’larının başkanlarına sordu. Elazığ iş dünyası, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği takdirde yeni dönemden umutlu olduğunu kaydetti.

İşte o açıklamalardan öne çıkan başlıklar:

Elazığ İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi: Ümitliyiz

ELAZIĞ TSO BAŞKANI ALAN: “EKONOMİ VE İSTİHDAM ÖNCELİKLİ OLACAK” 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, işbirliği ruhuyla projelere odaklanma vaktinin geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Seçim sürecinin sona ermesiyle birlikte, iş dünyamızın enerjisini ve kaynaklarını, ülkemizin kalkınması ve rekabet gücünün artması için yoğunlaştıracağına inanıyoruz. Ekonomik büyüme, yatırımların artması ve istihdamın güçlenmesi, bu yeni dönemin öncelikleri arasında olacağına bütün yüreğimizle inanıyoruz.

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

İş dünyasının temsilcileri olarak, ülkemizi daha ileri taşıyacak projelere odaklanma ve işbirliği ruhuyla hareket etme zamanı geldi. Aramızdaki sinerjiyi güçlendirerek, Türkiye'yi daha da cazip bir yatırım merkezi haline getirmek için hep birlikte çalışacağız.

“DAHA HUZURLU BİR TÜRKİYE İNŞASINA KATKIDA BULUNACAĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel dönemde, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye'nin inşasına katkıda bulunacağımız için Yüce Rabbimize hamd ediyoruz. Ben bu duygu ve düşünceler ile seçimlerin İlimize, Vatanımıza, Milletimize ve İş Dünyamıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, seçimlerde göstermiş olduğu başarı ile halkımızın teveccühüne nail olan Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyorum. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.

Elazığ İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi: Ümitliyiz

ELAZIĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI DUMANDAĞ: “YENİ KABİNEDE ELAZIĞLI BAKAN İSTİYORUZ”

Seçim nedeniyle piyasalarda belirsizliğin hakim olduğunu belirten Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, bu süreçten sonra hızlıca bu belirsizliğin giderilmesi gerektiğini  ve yeni kabinede Elazığlı bir ismi bakan olarak görmek istediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“ELAZIĞLI BAKAN BEKLİYORUZ”

Elazığ halkı 21 yıldır Ak Parti hükümetlerine inanılmaz destek veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yeni kuracağı kabinede Elazığlı bir isim bekliyoruz.
Yatırımcılarda ve iş insanlarında büyük bir belirsizlik hakimdi.  Cumhurbaşkanlığını kimin kazanacağının belirsizliği piyasaya olumsuz yansıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkeyi 5 yıl daha yönetecek. Artık ondan tek beklentimiz ülkemiz  için bugüne kadar yaptıklarından daha fazlasını istiyoruz. Giden gitmiştir, geleceğe bakacağız. Türkiye ve Dünya çok zor bir süreçten geçti. Bir yandan depremler bir yandan pandemi yine Ukrayna- Rusya savaşı hala devam ediyor. Tüm sektörlerde belirsiz ve fiyat artışları var. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız bir an önce kabineyi kurup işe başlar ve piyasadaki belirsizlik de son bulur. Cumhurbaşkanımız meydanlarda söz verdiklerini yerine getirsin başka bir beklentimiz yok. Onun verdiği sözleri de tutacağından şüphe etmiyorum.  

“İTHALAT AZALMALI, İHRACAT ÇOĞALMALI”

“Bizim tek çözümümüz; ithalatı azaltıp ihracatımızı çoğaltmaktır. Bunun içinde üretimimizi artırmamız gerekiyor. İhracat artarsa fiyatlarda maliyetlerde  düşecektir.  Vatandaşlarımız da ucuz et ve gıda tüketebilecektir. İşletmecilerde para kazanacaktır. Onlar kazanınca ülkemiz refaha kavuşacaktır. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri teşvikler çok iyi ama hak eden kişiler alamıyor. Teşvikler bu işle uğraşan gönül vermiş kişilere verilsin ve takip edilsin. Besicilere, tavuk çiftliklerine  büyük teşvikler var. Hükümetimizden istirhamız verilen teşvikleri hepsini betona gömmeyelim. Bir kısmı da işletmelerin döner sermayesi olarak kalsın. Vatandaş para kazanırsa inanın çadırda bile hayvan besler. 

Elazığ İş Dünyası Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi: Ümitliyiz

GÜRKAN: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ELAZIĞ’I HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan ise yaptığı açıklamada bir ve beraberliğe vurgu yaparak şehrin tüm sorunları için yeni dönemde kenetlenme çağrısı yaptı. Başkan Gürkan, şunları söyledi:

“SONUÇLAR HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turunu da tamamlamış olduk. Her şeyden önce ülkemiz 2 hafta gibi kısa bir sürede adeta tüm dünyaya ders verecek şekilde, yoğun bir katılımla adeta demokrasi şöleni yaşadı. Yapılan seçimler sonucunda Cumhurbaşkanlığına yeniden Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı zaferinden dolayı tebrik ediyor, sonuçların ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

“ELAZIĞ HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Hem ilimiz hem de ülkemiz önemli bir seçimi daha başarıyla geride bırakmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi artık odaklanılması gereken birincil sorun ekonomidir. Bizler de bu minvalde elimizden gelen her şeyi yapmaya, Elazığ’ımızı bir üretim merkezi haline getirmeye ve Türkiye’mizi ikinci yüzyılında müreffeh bir geleceğe kavuşturmaya hazırız. Elazığ için de artık yeni bir dönemin başlaması gerekiyor. Tarımdan turizme, ekonomiden eğitime her alanda Elazığ’ı Türkiye’nin ikinci yüzyılına hazırlamak için birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek Elazığ’ımızı hak ettiği noktaya taşıyalım. Seçim sonuçlarının tekrardan hayırlı olmasını diliyorum.