Bedava Ev Seçim Kaybettirdi

Seçim sürecinde deprem bölgesinde yapılacak TOKİ evlerinden beş kuruş almayacağını ilan eden Kılıçdaroğlu'nun bu vaadine sadece Türkiye değil, deprem bölgesindeki vatandaşlar bile inanmadı ve güvenmedi. Öyle ki Erdoğan, ikinci turda 11 ilde oylarını artırdı.

Bedava Ev Seçim Kaybettirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı  Seçimi'nin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'da oylarını birinci tura göre 2,4 puan yükseltti.

En yüksek oyu yüzde 75, 77 ile depremin merkezi Kahramanmaraş'tan alırken diğer 10 ilde ise oy oranını yaklaşık 2-4 puan yükseltti.

Bir dikkat çeken ayrıntı ise Hatay'dan oldu. İlk turda az bir oy farkı  ile sandıklardan Kılıçdaroğlu'nun ismi çıkarken, ikinci turda ise Erdoğan yüzde 50,13 oy oranı ile muhalefet liderinin önüne geçti.

Düşünün;  bir siyasetçi çıkıyor ve 11 ili yıkan deprem sonrası yapılan TOKİ evlerinden beş kuruş almayacağını vadediyor. Ve 11 ilde yaşayan depremzedeler bu vaat hoşlarına gitse de kulağa hoş da gelse  inandırıcı bulmadı. Ve yine 11 ildeki vatandaşlar, yüksek bir oy oranıyla bu vaadi verene değil, rakip siyasetçiye oy verdi.

Peki neden? Çünkü vatandaş, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanma adına ülkenin bağımsızlığı da dahil bir çok konuda ciddi tavizler verdi. Onun için kazanmak için her yol mubahtı. Binde bir oyu bulunan partilere cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, onar onar milletvekilliği, teröristlere özgürlük, cezaevlerinin kapılarına sonuna kadar açma ve en son olarak kredi kartı borçlarına af. 

Tüm bu vaatler, devleti bilen ve kendisini hesap uzmanı olarak tanıtan bir siyasetçiden gelince vatandaş bunları afaki, güven vermeyen ve gerçekleşmesi mümkün olmayan ve sırf seçimi kazanmak adına yapılan atraksiyonlar olarak gördü ve tepkisini sandıkta ortaya koydu.

28 Mayıs seçimleri de gösterdi ki asıl hesap uzmanı halktır ve milli iradedir.  Yazık oldu Kemal Beye… Hiçbir şeyden çekmemişti meydanlarda verdiği vaatlerden çektiği kadar…