ELAZIĞ'A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR

ELAZIĞ'A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da son yıllarda turizm de yaşanan önemli bir gelişme de sağlık alanında meydana geldi. Hakimiyet Gazetesinin almış olduğu bilgilere göre, Yeşilay Genel Merkezi,Elazığ’da 40 yataklı rehabilitasyon merkezi kuracak. Güney Çevre Yolunda 7 dönümlük bir arsaya kurulması düşünülen rehabilitasyon merkezi  için çalışmalar başlarken, eleman ve ödeneği de Yeşilay karşılayacak.

Bu gelişme Elazığımız için  çok büyük bir önem taşıyor. Bildiğiniz gibi Yeşilay’ın böyle bir karar alması sadece Elazığ için değil Bölgemiz içinde çok önemli. Kurulacak olan merkez de Spor kompleksi, bisiklet ve yürüyüş alanlarının da içinde bulunduğu tam donanımlı bir yer olacağı belirtildi. Şimdiden Elazığ’a hayırlı olsun.

Yine bir diğer konu ise Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa  Madde ve alkol bağımlılığı tedavisi yürüten YEDAM’ın Elazığ’da açılmış olması. Doğu Anadolu’da ilk defa Elazığ’da kurulan ve gizlilik politikasına önem vererek tedavi süreçlerini yürüten Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM), madde ve alkol bağımlılığına karşı tedavide yardımcı oluyor ve bir çok  insanı alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarda kurtararak önemli bir görev görüyor.

Son olarak, sosyal güvencesi olmayan ve 16 yaş üzeri bağımlılar  için ise İŞKUR ile yapılan protokol gereği iş imkanı sağlanıyor. İnsanlarımız için önemli olan bu hizmete emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Elazıği, hem sağlıkta hem de turizm de gösterdiği bu gelişimi  inşallah farklı sektörlerde de göstererek, bölgesinde örnek bir il olacak.