Düğüm 15 Aralık'ta Çözülüyor

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti ile ittifak ortağı MHP arasındaki görüşmeler sürerken, Atina ziyareti dönüşünde konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024'e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız'

Düğüm 15 Aralık'ta Çözülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla gözler bir hafta sonraya çevrildi. 15 Aralık günü haber ajanslarının  çok sayıda ilin Belediye başkan  adayının isimlerini açıklamasını bekliyoruz. 

Ak Parti öncelikle mevcut başkanlardan yeniden yol yürüyecekleri isimleri açıklayacak. Bununla birlikte MHP ile anlaştıkları illerin adayları açıklanacak.  Büyükşehir belediye başkanlarının açıklanmasının aralık sonuna doğru olması bekleniyor. Bu kapsamda 15 Aralık günü  adayları açıklanacak illerden biri de Elazığ olacak.

 Bu tarihten sonra adaylar proje hazırlıklarına girecek ve seçim propaganda süreçlerini planlayacaklar. 

Rakip partilerin de adaylarını açıklamalarıyla ocak başından mart sonuna kadar üç aylık yoğun bir tempo da başlamış olacak.