CHP, Çağlar mı?

CHP Elazığ İl Başkanlığı görevini 2021 yılı Eylül ayından beri yürüten CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Belediye başkan adayı olmak amacıyla görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

CHP, Çağlar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görevinden ayrılan Duran’ın  yerine CHP Elazığ İl Başkanlığı'na CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmeler ve Genel Başkan Özgür Özel’in de onayı ile Av. Onur Özkan atandı. 

Bu görev değişikliği ile birlikte CHP’nin belediye başkan adayı da netleşmiş oldu. CHP bu seçimlere hiçbir ittifaka gitmeden Av.Duran ile girecek ve milletvekili Gürsel Erol’un da kampanyaya bizzat omuz vermesiyle seçimi zorlayacak.

Ak Parti ve MHP’nin adaylarına göre şansı çok olmasa da seçim sürecindeki söylemleri, performansı ve cumhur ittifakına yönelik eleştirileri ile hatırı sayılır bir oy aldığı takdirde sonuca etki edebilecek bir konuma yükselebilir. CHP’nin Belediye Başkan adayı ile birlikte meclis üyeleri de önemli. Coğrafi dengeler gözetilmiş, kendi tabanıyla birlikte farklı kesimlerden de oy alabilecek saygın isimlerin sandığa yansımasının olumlu olacağını düşünen CHP, bu gerçekten hareketle meclis üye listelerinden de gerekli hassasiyeti gösterecek.

CHP, Çağlar Duran’la sandıklarda çağlar mı, Gürsel Erol’un aldığı 71 bin oya yaklaşır mı bilmiyoruz ama seçimlerde önemli bir figür olacağı kesin.