DOĞU'DA CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 'Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi' sloganıyla açılan yaz Kur'an kursları sayesinde, camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

DOĞU'DA CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla 25 Haziran'da başlatılan Kur'an kursları, 17 Ağustos'a kadar sürecek. Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Siirt, Bingöl ve Elazığ'da camilerde açılan kurslarda çocuklar, yaz boyunca Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde öğreniyor. 

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, bütün velilere yaz Kur'an kursuna duyarlı olmaları çağrısında bulundu. 

Yaz kursu kitaplarının uzman bir ekip tarafından hazırlandığını belirten Sarıkaya, birçok imam ve eğitmene konular hakkında özel eğitimler verdiklerini dile getirdi. 

Şimdiden Elazığ genelinde 10 bin öğrencinin yaz Kur'an kursuna kayıt yaptırdığını ifade eden Sarıkaya, "Diyanet teşkilatının şehir merkezinin dışında meralarda ve yaylalarda da mensupları var. Camiler çocuklarla cıvıl cıvıl olmalıdır. Büyüklerimize sesleniyorum. Bu çocuklar camilerde koşabilir ve oynayabilir. Onları yadırgamayın, camilerimiz şu anda çocuk gülleri açtı." diye konuştu. 

Camilerde 15 Temmuz ruhunu ve şehitleri öğrencilere anlatacaklarını aktaran Sarıkaya, "Ahlaktan tutun da Allah, din, peygamber, vatan ve bayrak sevgisini çocukların gönül dünyalarına nakşedeceğiz. Çocuklar camilerde bir ve beraber olmayı öğrenecek. Temel amacımız çocuklara değerler eğitimini vermek. Özellikle çocukları teröre ve uyuşturucuya karşı bilinçlendireceğiz. Elazığ'da 45 bin 14 ile 16 yaş arası genç var. Bu öğrencilerden en az yüzde 75'ine ulaşmayı hedefliyoruz ve hepsine ulaşmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.