Derdi Ülke Olmayanın Gündemi Karalamak Olur

Belirli kesimlerdeki sermaye düşmanlığını hele hele ilimizden çıkıp ülke çapında önemli projelere imza atan firmalarımızı karalama alışkanlıklarını anlamak pek mümkün değil. 

Derdi Ülke Olmayanın Gündemi Karalamak Olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirler tarihi, kültürel mirasları yanında maddi güçleri,  bunu hizmete ve özellikle de hayırlı işlere dönüştürüp  geniş kitlelerin istifadesine sunma kültürü ile de öne çıkarlar.

İlimizden çıkarak bugün ülkede önemli mevkilere ulaşmış ve gururumuz olan firmalarımız var.

Bunların başında Final Dershaneleri ve okulları geliyor. Bununla birlikte Kolin, Çelikler, Gülsan, Açılım, Karakaya, Alken, Har Holding  gibi firmalarımız önemli başarı hikâyelerine imza atan ve bu şehirden doğan firmalarımızdır.

Son yıllarda hem hayata geçirdiği projeler hem de ilimizde okul, taziye evi, Kuran Kursu, okuma salonu, Cami gibi hizmetlerle de adından söz ettiren Ziver Holding önemli hizmetlere imza atıyor.

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci’nin başarı hikâyesini çok yakından bilenlerdenim.

Geleceğe dair hayaller kuran, kendine hedefler koyan ve bunun için dişini tırnağına takarak gece gündüz çalışan idealist ve girişimci bir iş insanı Veysel Demirci. Doğru zamanda doğru hamleyi yapma cesaretini göstermeyi bilmiş,  işini de düzgün yapan ve  sektöründe öne çıkarak önemli bir saygınlığa ulaşmıştır Ziver Holding.

Bu satırların yazarı olarak az çok ihale haberleri ile de ilgilenir, başta TOKİ olmak üzere hangi kurumun hangi ihaleyi aldığını takibe çalışırım.

Ziver Holding, ilimizde altyapı ve arıtma tesisi olmak üzere ülke genelinde yol, köprü, altyapı, okul ve konut ihalelerine giren ve birçoğunda uygun teklifi veremediği için elenen bir firma görünümünde.

Ziver Holding’in uygun fiyat verip aldığı ihaleler ise öyle birilerinin ifade ettiği gibi rantı bol ihaleler değil. Elazığ altyapı ve içme suyundan biliyorum ki firmanın verdiği teklifle işin bitirilmesi mümkün değil. Yüzde 10 iş artırımının bile kurtaramayacağı düşük bedelle ihale alındı ve devam ediyor.

Birçoğunu fiyatta yarışarak ve firmalarla rekabet ederek ve en uygun bedelle aldığı ihalelerden zarar etme konumuna düşen Ziver Holding için, siyasi duruşunu ve bir dönem aday adayı olduğu iktidar partisinden kaynaklı ihale aldığına dair belirli çevrelerin yaptıkları haberler, klasik Sözcü Gazetesi ve Halk TV formatından ibaret ve karşılığı olmayan asparagas haberlerden öteye geçmeyen gayretlerdir.

Veysel Demirci, bu şehirde  yetişen, başka şehirlerde yaptıkları işlerden kazancını bu şehre  ve insanlarının hizmetine sunan, işi ve mesleği gereği kamu ihalelerine girerek rakipleriyle yarışan, uygun teklifle ve çoğunlukla da yaklaşık maliyete yakın değerlerde aldığı işi, en güzel bir şekilde yaparak kurumlara teslim eden bir firmanın Yönetim Kurulu başkanıdır ve aldığı ihalelerin hiç birinde siyasi tavassut ve siyasi imtiyaz yoktur.

Bunun aksini söyleyenler varsa, bunu rakamlarla ve eş değer farklı ihalelerin rakamlarıyla ispatlar. Bunun ötesi abesle iştigal, sermaye düşmanlığı, iş dünyası ve evrenden habersiz olma daha da ötesi şehrin değerlerini karalama çabasıdır ki bunun kimseye faydası olmaz.

Derdi, amacı ve gayesi ülke ve ülke insanının geleceği olmayan kişinin gündemi, üreten ve binlerce hemşerimize istihdam sağlayanları karalamak olur.