Elazığlı Tanman, Dünyayı Etkileyecek Sorunu Meclis'e Taşıdı

Tüm dünyada iklim değişikliği ve küresel ısınma konuları pandeminin ardından yoğun bir şekilde tartışılırken, Elazığlı Ahmet Tanman, bu konuda hazırlanıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelecek olmasının büyük bir tehlike olduğunu belirtiyor.

Elazığlı Tanman, Dünyayı Etkileyecek Sorunu Meclis'e Taşıdı

2019 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan büyük bir pandemi yaşandı. Covid-19 isimli pandemi ülkemiz de de sert kapanmalar, aşı çalışmaları ve ekonomi ile üretimi etkileyecek birçok soruna yol açtı. Pandeminin ortadan kalkmasıyla şu anda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iklim değişikliği sorunu tartışılıyor ve bu konuda İklim Değişikliği Yasası adı altında bir yasanın önümüzdeki günlerce TBMM’ye geleceği konuşuluyor.

PANDEMİDE HAKLI ÇIKTIM

Tıpkı pandemide olduğu gibi iklim değişikliği konusunda da yaptığı çıkışlarla son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri Elazığlı Ahmet Tanman oldu, Tanman, pandemi döneminde uygulanan yasakların ve aşıların hem insanların sağlığını etkileyeceğini hem de ekonominin büyük zarar göreceğini iddia ederek yasakları ve aşı çalışmalarını sert bir şekilde protesto ediyordu. Ahmet Tanman iklim değişikliği yasası konusunda da aynı uyarıları yapıyor ve bunun özellikle ülke ekonomisine geri dönülemez zararlar vereceğini belirtiyor ve aynı zamanda pandemi döneminde yaptığı uyarıların haklı çıktığını belirtiyor.

Elazığlı Tanman, Dünyayı Etkileyecek Sorunu Meclis'e Taşıdı

İSTANBUL’DAN ANKARA’YA YÜRÜDÜ

Paris Anlaşması'nın devamı olarak Ekim ayında Meclis gündemine gelmesi beklenen İklim Kanunu teklifine karşı çıkan Elazığlı hemşehrimiz Ahmet Tanman ve Yusuf Ayaz isimli vatandaşlar geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek tepki göstermişti.

MECLİSE DİLEKÇE VERDİ

İstanbul’da başlayan ve 12 günün sonunda Ankara’da tamamlanan yürüyüşün ardından Ahmet Tanman, İlk Meclis önünde bir basın açıklaması yaparak İklim Yasası’na tepki göstermişti. Tanman, yasanın özgürlükleri kısıtlayacağını, üretim ve tüketim maddelerine kotalar, vergiler ve ticaret, sanayi, tarım, hayvancılık faaliyetlerine yasaklamalar ve sınırlamalar getireceğini bunu kabul etmediklerini söyledi ve bu konuda hazırladığı dilekçeyi TBMM’ye verdi.

SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

Ahmet Tanman dilekçenin ardından siyasi partileri de ziyaret etti. Ak Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi, Deva ve Gelecek partilerini ziyaret eden Tanman, bu yasanın ülkeye ve dünyaya zarar verileceği konusunda partilere ve siyasetçilere uyarıda bulunduğunu söyledi.