Depremsiz Günümüz Yok

6 Şubatta yaşanan 7.7 ve 7.6 depremlerden  sonra bir türlü durmadı yerküre. Bazıları oldukça büyük olan onlarca depremi yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz ve muhtemelen de bir yıl daha bu depremleri hissetmeye devam edeceğiz.

Depremsiz Günümüz Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde ciddi yıkımlar yaşayan komşu ilimiz 5.6 büyüklüğündeki yeni bir depremle daha sarsıldı. Deprem ilimizde de ciddi oranda hissedildi. Öğrenciler okuldan çıkartıldı, kamu kurumları, iş merkezleri ve dükkânlar terk edildi, halk parklara ve açık alanlara çıktı.

Son depremde Malatya’da yüzlerce yaralı ve en son açıklamalara göre 1 kişi hayatını kaybetti. Depreme yakalanılan mekânlarda ciddi bir psikolojik etki oluştu. İnsanlar, evlere girmekten çekiniyor belki ama sokaklar da az tehlikeli değil. Onlarca ağır hasarlı bina yıkım sırasını bekliyor. Her sarsıntıda birkaç parçası kopan binaların da  yıkılması an meselesi.

Bu zor günlerde yine en güvenli mekânlar, dışardan ya da içerden bazı sıva çatlakları ve dökülmeleri olsa da hafif hasar ya da hasarsız olarak kayda geçen evler. Bu evlerde kalmak ve deprem anında panik yapmadan “çök, kapan, tutun” ilkesini uygulamak en doğru hareket olsa gerek