Çözüm Toplantıları

İlimizin sorunlarının öncelik ve önem sırasına göre ilgili kurumların da katılımlarıyla tek tek masaya yatırılıp çözülebileceğine dair zaman zaman dile getirdiğimiz 'Çözüm Toplantıları' Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında icra ediliyor ve hayırlı sonuçlar elde ediliyor.

Çözüm Toplantıları

Salı günü yapılan ve Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katıldığı toplantıda ilk olarak ilgili kurum müdürlerinin de katılımı ile Hazar Gölü ve Çevresi Turizm Değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıda şehrin şirin ilçesi Sivrice’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapılması gerekenler görüşüldü.

Toplantının ikinci gündem maddesi ise Elazığ İş Geliştirme Merkezi için önem taşıyan üçüncü kampüsüydü ve bunun için de Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’nun katılımıyla üçüncü kampüsünün yapımı için imzalar atıldı.

İki önemli sorun ve iki çözüm… Toplantıları çok yoğun gündeme boğmaktansa iki özel sorun ile konunun muhataplarının katılacağı ve tüm detaylarının konuşulacağı özel toplantıların daha çözümcül öneri ve sonuçlar sunduğunu bu toplantı ile görmüş olduk.

İŞGEM ile ilgili süreç kendi mecrasında devam eder ve herhangi bir sorun çıkmaz. Ancak Hazar Gölü çevresinin yaz ve turizm sezonuna hazırlanması ile ilgili alınan kararların sahaya ne kadar yansıdığı konusunun sürekli takip ve çalışmaların kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun için de İl Özel İdaresi, Sivrice Kaymakamlığı, Sivrice Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hazar Gölü ve Çevresini Koruma Birliği,  bölgede eğitim tesisleri bulunan kurumların temsilcilerinden oluşan bir komisyonun kurularak ve komisyon Başkanlığına Sivrice Kaymakamının görevlendirilmesiyle güzel sonuçlar alınacağına inanıyoruz. 

Bu koordinasyon ve kurumların dayanışmasıyla Hazar Gölü ve Sivrice ilçesinde geçen yıllarda yaşanan kötü görüntü ve hafızalarda bıraktığı olumsuz imajın önüne geçilebilir diye düşünüyoruz.