Altyapıda İlk İhale

Özel Haber: Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Siyasi kariyerime de mal olsa yapacağım' dediği ve şehrin yıllardır kanayan yarası olan altyapı projesinde ilk ihale tarihi belli oldu.

Altyapıda İlk İhale

Elazığ’ın modern bir kent olmasının önündeki en büyük engellerden biri olan altyapı sorununu çözecek  mega projenin ilk ihale tarihi belli oldu.

Elazığ İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı 1. Bölge Yapım işi için 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak ihalenin ardından yer tesliminin yapılmasıyla 15 gün içerisinde proje başlamış olacak.

Altyapıda İlk İhale

YILLARIN SORUNU
Yıllardan beri süre gelen ve yerel seçim döneminde vaatler arasında ilk sırayı alan altyapı problemi, yıllardan beri Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri olarak görülüyor. Yaşanan su kesintileri, yağmur yağdığı anda kilitlenen ve göle dönen caddeleriyle Elazığ modern bir şehir olma görüntüsünden çok uzakta kalıyordu. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem ve sonrasındaki süreçte Elazığ’ın birçok noktasında oluşan yeni yaşam alanları ve 40’a ulaşan mahalle sayısıyla her geçen gün gelişen ve değişen Elazığ’da altyapı gibi sorunun ortadan kaldırılmaması da şehrin gelişiminin önündeki en büyük engel olarak görülüyordu. 

Altyapıda İlk İhale

KARARLILIK PROJEYİ İHALE AŞAMASINA GETİRDİ
Her seçim dönemi propaganda malzemesi haline getirilen ve seçim vaatlerinin Elazığ’daki bir numarası, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da seçim vaatleri arasında yer almaktaydı ancak bir farkla bu kez proje vaatle kalmayıp hayata geçiriliyor. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın 100 Mega Projesi içerisinde yer alan altyapı projesinin ihalesi 20 Mayıs 2022’de yapılacak ve sözleşmenin imzalanmasının hemen ardından 15 gün gibi kısa bir sürede proje çalışmalarına başlanacak. 

Altyapıda İlk İhale

KAYNAK İÇİN BÜYÜK MÜCADELE
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği günden bugüne altyapı sorununu çözmek için çalmadık kapı bırakmadı. Özellikle projenin maddi kaynağı konusunda depremi fırsata çeviren Başkan Şerifoğulları’nın çabası sonuç verdi ve projenin hayata geçirilebilmesi için gereken maddi kaynak bulunmuş oldu. 24 Ocak depreminden sonra ilimize gelen JICA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi, Elazığ’ın altyapı yenileme çalışmaları için JICA’ya yapılan kredi desteği başvurusu doğrultusunda ilimize gelerek incelemelerde bulunmuştu. Ziyaret sırasında altyapı sorunu için destek isteyen ve büyük bir gayret ortaya koyan Başkan Şerifoğulları’nın çabası sonuç verdi ve süreç fırsata çevrilerek Elazığ, 9 il ile beraber destek alabilen şehirlerin arasına girmiş oldu.

Altyapıda İlk İhale

ELAZIĞ, SU KESİNTİLERİ, GÖLE DÖNMÜŞ YOLLAR VE ASBESTLİ BORULARDAN KURTULUYOR
Yapılacak olan altyapı projesi ile Elazığlı vatandaşların kabusu haline gelen su kesintileri, göle dönmüş yollar, yapboza dönen caddeler, asbestli borular gibi sorunlardan kurtulmuş olacak. 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek, sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Bu sayede Elazığlı vatandaşlar hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek, sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Projeyle aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı döşenecek.

Altyapıda İlk İhale

1. BÖLGE İHALESİ 20 MAYIS’TA
Elazığ’ın tüm bu sorunlarını ortadan kaldıracak projenin 1. Bölge ihalesi 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. Yapılan ihalenin ardından imzalanacak sözleşmeyle yer tesliminden 15 gün sonra ilk kazma vurulacak. Yer tesliminin ardından proje 1. Bölgede 900 günde tamamlanarak soruna neşter vurulmuş olacak.

Altyapıda İlk İhale

1. BÖLGE HANGİ ALANLARI KAPSIYOR
Altyapı projesinin ihale süreci 4 bölgeden oluşacak. Bu bölgelerden ilkinin ihalesi 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak ve Doğukent, Ulukent, Sugözü, Harput, Gülmez, Esentepe, Yıldızbağları, Odunanbarı bölgelerini kapsayan Birinci Bölge  içmesuyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hattı, su depoları, terfi istasyonları yapım işlerini kapsayacak. Projenin en hızlı ve en kapsamlı şekliyle tamamlanabilmesi için uygulanan bu yöntemle diğer 3 bölgenin ihale sürecinin de önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Altyapıda İlk İhale