Çilenin Sultanları

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları, tarifeli-aktarmalı uçakla yurda dönerken A Milli Erkek Futbol Takımı'nın Ermenistan maçına özel uçakla gitmesi tartışma yaratmıştı.

Çilenin Sultanları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Filenin Sultanları bu sefer de 13 saatlik ABD uçuşuna Türk Hava Yolları (THY) ile tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçtu.

Milletler Ligi maçları için 13 saatlik yolculukla ABD'ye uçan A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, Türk Hava Yolları (THY)'nın tarifeli uçağında ve ekonomi sınıfında uçmalarına tepki gösterdi.

Milli takım oyuncularından Ebrar Karakurt, seyahatlerine ilişkin paylaştığı fotoğrafta THY hesabını etiketleyerek "Teşekkürler THY. Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi!" diye yazdı.

Bu konuda THY topu Voleybol Federasyonuna atarken, Federasyon da bu ayarlamayı THY’nin yaptığını öne sürdü ve kendini aklamaya çalıştı.

2010 yılında üç yıllığına Barcelona'ya sponsor olan THY, bu sponsorluk için İspanyol devine 9 milyon euro ödeme yaptı. 26 Temmuz 2010 tarihinde Türk Hava Yolları ve EuroLeague arasında 15 milyon euro bedel ile bir sponsorluk anlaşması imzalandı. Bu anlaşmaya göre, Avrupa basketbolunun en üst ligi olan EuroLeague, 2010-11 sezonundan beri Turkish Airlines Euroleague adıyla düzenlemeye başlamıştı. THY, Lionel Messi ve Kobe Bryant'lı reklam filmi için yaklaşık 100 milyon dolar bütçe ayırdı. THY'nin Kevin Costner'a 2009'da 1 milyon euro, 2017'de Morgan Freeman'a 1 milyon 200 bin euro, bu yıl ise Jose Mourinho'ya 1 milyon 500 bin euro ödediği iddia edildi.

Sponsorluk için dünyalar kadar para harcayan THY’nin sıra Kadın Milli Voleybol Takımına sıra gelince ekonomi uçuşunu reva görmesi, yönetimsel bir hatadan öte duyarsızlık olarak görülüyor.

Türkiye devleti, kendi milli takımına uygun bir uçuş ayarlayacak güçte ve kudrette olmasına rağmen böylesi bir hata ancak ilgililerin sorumsuzlukları, dirayetsizlikleri ve beceriksizlikleri ile izah edilebilir.

Görünen o ki bu uçuş için ne milli takımın kurumsal iletişim görevlisi ne Voleybol Federasyonunun konuyla ilgili sorumlusu ne de THY’nin görevlileri işlerini hakkıyla yapmışlar.

Hepsi işini yapmamış, hepsi asıl işleri yerine farklı rantsal işlere bulaşmış ki ortaya böylesine acı bir tablo çıkmış. Filenin sultanları da çilenin sultanları olarak haklı olarak isyan etmişler.

Görüyorsunuz değil mi? Her yerde sorumsuzluk, her yerde aymazlık ve her yerde liyakatsizlik… Yeni Türkiye bu olamamalıydı. Umarız Türkiye Yüzyılı da bu değildir.

Tam yazıyı tamamlamış ve editörümüze gönderecektik ki yeni bir haber düştü bu konuda haber sitelerine. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ABD'ye ekonomi sınıfıyla uçuş yapan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın bussiness class ile döneceklerini açıklamış.

Demek ki ilgilenince, sorunu dert edince oluyormuş. Keşke bu hassasiyet,  sporcularımızın THY tepkisinden önce olsaydı. Dedik ya ehliyet ve liyakat yok ve kalmamış.