Biz Niye Göremiyoruz?

İlimiz Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti hükümetleri döneminde kurumların ilimize yaptığı hizmetleri halkımıza yeniden hatırlatmaya devam ediyor. 

Biz Niye Göremiyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafıza-yı beşerin nisyan ile malül olduğu bir dünyada yaşadığımız için zamanla unutulan hizmetleri hatırlatmakta fayda var.

Bu hatırlatmaların siyasete etkisi var mıdır ya da bunu yapandan kaynaklı eksi-artısı var mıdır onu siyasi araştırmacılara bırakıp bizler farklı bir konuya dikkat çekmek istiyoruz.
AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bulut açıklamasının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

“Geçen yıl Devlet Fidanlıklarında verilmiş olan program doğrultusunda 5 Milyon adet fidan üretilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğümüz 1.070 hektar ağaçlandırma ve toprak muhafaza tesis programına karşılık 1.200 hektar, 9.600 hektar ağaçlandırma ve toprak muhafaza bakım programına karşılık 9.600 hektar, 1.000 hektar mera ıslahı programına karşın 1.500 hektar ve 600 hektar ormanların rehabilitasyonu programına karşılık 950 hektar alanda çalışma yapıldı.”

Bu çalışmaların gerçekte yapılıp yapılmadığını sorgulamak gibi bir lüksümüz olamaz. Zira Milletvekili Bulut, bu bilgileri ilgili kurumlardan  alarak paylaşıyor ve bu uygulamalar ile yapılan hizmetlere dikkat çekiyor.

Tamam bu da yapılsın da bizim anlamadığımız nokta şu: Sırf 2022 yılında üretilen 5 milyon fidan nerelere dikildi? Dikildiyse bizler niye görmüyoruz? Ya da bu fidanlar neden şehri kuşatan çıplak dağlara değil de çok bilinmedik ve görülmedik yerlere dikilir.

Allah selamet versin ilimize atanan ve bir yıl sonra Mülkiye başmüfettişliğinde görevlendirilen Vali  Erkaya Yırık, kurum müdürleriyle yaptığı ilk toplantıda da böylesi bilgiler havada uçuşur ve “ağaç dikilmedik bir karış toprak bırakmadık” türünden afili cümleler kurulunca “Gerçi biz bu yeşilliği göremedik, şehre girince çıplak dağlarla karşılaştık ama” diyerek ilk gün ince göndermesini yapmıştı.

Dememiz o ki rakamlarla konuşmak güzel. Milletvekillerine istatistiki bilgiler verip bunun duyurulmasını sağlamak da güzel. Ancak en güzel olanı bu şehrin yeşil örtüsünü giymesidir. İster Malatya, ister Diyarbakır isterse Bingöl girişinden şehre giriş yapın. Ya da uçaktan izleyin. Şehir siluetini gördüğünüzde sizi karşılayan yeşil mi, yoksa çıplak dağlar mı olduğuna bakın ve ilgili kuruma notunuz verin. Biz göremedik, inşallah sizler görüyorsunuzdur diyerek kendimizi “hizmet körü” ilan edip oturalım yerimizde. 

Son olarak ilgili kurumların mutlaka çalışmaları vardır ama 5 milyon fidan üretiminin sadece bilgi notunda kalmaması, bilinmedik ve görülmedik yerlere fidan dikimi yapılırken de şehri kuşatan çıplak dağların ihmal edilmemesi ve bu uygulamaların gözler önüne serilmesi gerekiyor.