Biz Kanyon, Çam 'Baskil' Dedi

Bizler Hakimiyet Gazetesi olarak ilimizde önemli bir turizm merkezi olacak kanyonlarının yolu olmadığına dair üç yıldan beri kendimizi paralarken meğer koskoca Baskil İlçesinin yolu da ciddi sorunluymuş.

Biz Kanyon, Çam 'Baskil' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda başta kayısı işleme tesisleri, tekstil atölyeleri, tarım ve hayvancılık işletmeleri ile önemli bir üretim merkezi haline gelen  Baskil İlçemizin yol sorununa Baskilliler Dernek Başkanı Aygün Çam dikkat çekti.

Çam; “6 Şubatta meydana gelen depremlerden sonra çevre il ve ilçelerden göç alan Baskil'in yolu içler acısı. Tek şeritli ve bakımsız olan yoldan dolayı ilçenin önemli gelir kaynağı olan kayısının da ticaretini olumsuz etkileniyor. Kayısı üretiminde çok büyük bir paya sahip olan ve doğa turizmine elverişli olan Baskil ilçemizin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri de mevcut yolun yetersiz olmasıdır" diyerek, önemli  fakat gözden kaçan bir problemi gündeme taşıdı.

Biz Kanyon, Çam 'Baskil' Dedi

Baskil’in daha önce  görüş mesafesini engelleyen ardı ardına minik tepeciklerden oluşan ve otomobillerin 100 km hızla gittiğinde tekerlerinin havaya kalkıp bir miktar keyifli bir mini uçuş yaşadığımız güzergâhta ıslah çalışması yapılmış küçük tepecikler kısmen de olsa giderilmişti.

Bu çalışma yapılmasına rağmen yolun genişletilmesi gibi önemli bir detay unutulmuştu.

Bu durum, çift şeritli olmayan tek ilçe Baskil gibi bir sonucu doğurmuştu.

Değişik güzergâhlarda aynı yol üç yıl içerisinde sökülüp yeniden yapılırken Baskil ilçemizin yolu hala  ve neden en ücra köyümüze giden bir yol evsafta çok da anlayabilmiş değiliz. Demek ki Baskilliler, bu yöreden bir milletvekilimiz olsun ısrarında çok da haksız değillermiş. Aynı Baskilliler, kendilerine oldukça faydası olan ve seçilme şansı oldukça yüksek olmasına rağmen kendi hemşerilerine yeterince destek olmadılar ve yalnız bıraktılar. Bu konu  ayrı bir bahis ve tez konusu ama mevzumuz şimdilik bu değil.

Umarız değerli Başkan Çam’ın bu çağrısı yetkililerde yankı bulur ve yolumuz Türkiye Yüzyılına yakışır bir hale gelir.