Hazar Havzası Ve Tabiat Parkı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ İl Şube Müdürlüğü tarafından Hazar Gölü tabiat parkında saha kontrolü ve denetimler yapmış, ziyaretçiler ile görüşerek anket çalışmaları gerçekleştirmiş.

Hazar Havzası Ve Tabiat Parkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan denetimler de herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken kontrollerin süreceği ifade edilmiş.

Haber bu. Sizlerde okuduğunuzda “herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı” ifadesine tebessüm ettiniz değil mi?

Her ne kadar Doğa Koruma ve Milli Parklar’ın görevi sadece tabiat parklarını denetlemek olsa da Orman Bakanlığı tarafından 2016 yılında  “tabiat parkı” olarak ilan edilmiş ve şimdilerde işinin uzmanı profesyonel bir ekip tarafından işletilen alanda herhangi bir sorun olmamakla birlikte, Hazar gölü havzası bir bütün olarak düşünülmelidir.

Söz konusu tabiat parkının nezih işletmeciliğini takdir etmek hakkı teslim etmektir. Ancak bu kurumumuzun Hazar Gölü çevresine resmi olarak ilan edilmiş olsa bile çok ilgili ve hassas davranması gerekir. Doğayı emanet ettiğimiz bu kurum, sırf diğer kamu kurumları ve yerel yönetimlerle sorun yaşamamak adına hazar gölü ve çevresini sorunsuz diye tarif etmemeli.Ayrıca  da bu durum  Hazar Gölü ve çevresinin kurumlara arası muhabbete kurban gittiğini göstermiyor mu?

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü denetimlerinde sadece tabiat parkı ile sınırlı kalmayıp bu denetimleri yaptıktan sonra; “Vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve öneriler ilgili kurumlara resmi bir yazıyla iletilecektir” deseydi bu şehir ve Hazargölü’nün tümü tabiat parkı olarak değerlendirilseydi bu görevini daha doğru ve görevini müdrik bir iş yapmış olurdu.Son olarak bundan sonra yapılacak denetimler de bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.