Kılıçdaroğlu 'Şike' Aday mı?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Parti olarak Nisan ayından itibaren Türkiye'nin gündemini belirlediklerini iddia ederek, halkın gerçek gündemini anlayıp, siyasete taşıdıklarını aktardı.

Kılıçdaroğlu 'Şike' Aday mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gerektiğini savunan Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sert sözlerle yüklendi.

"Kemal Kılıçdaroğlu şike adaydır. Erdoğan'ı seçtirmek için aday oluyor." diyen Özdağ, "Elinizde seçimi birinci turda kazanacak bir aday varken, 2011'den bu yana girdiği her seçimi kaybetmiş bir genel başkanın siyasi kariyerini şimdi bir de cumhurbaşkanlığı seçimi kaybederek bitirmek istemesi, onun bireysel tercihidir. Ancak biz Zafer Partisi olarak Türk milletinin yine bir şike seçim kaybetmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın Mansur Yavaş sevdası eski MHP’li ve ülkücü kökenli olmasından kaynaklanmıyor. Özdağ, Kılıçdaroğlu’na nazaran Mansur Yavaş’ın kedi göçmen politikalarına daha yakın olduğunu bildiği için bu isimde ısrar ediyor. 

Aslında Özdağ’ın bu Mansur Yavaş sevdası, Yavaş’a iyilik mi yoksa kötülük mü bunun da bir ölçülmesi lazım. Irkçı söylemleri ile ülke bütünlüğüne zarar veren bir ismin, cumhurbaşkanı adayı olarak Yavaş’ı önermesi bu isme yapılacak en büyük kötülük olsa gerek.

Bu gerçekten hareketle birileri de çıksa dese ki “Özdağ kripto Kılıçdaroğlu’cu mu?” çok da havada kalmaz gibi.