Birilerinin Bir Sözü Olmalıydı

14 Mayıs seçimlerinde değişik partilerden milletvekili adayı olanlardan sadece seçilenlerin açıklamalarını okuduk. 

Birilerinin Bir Sözü Olmalıydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bağımsız Milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık ile Yeniden Refah Partisi birinci sıra adayı Prof. Dr. Mehmet Çavaş’ın dışında seçilemeyen hiçbir adaydan bir değerlendirme ve açıklama gelmedi.

Deva Partisi dışında Millet ittifakına mensup siyasi parti il başkanlarından da herhangi bir değerlendirme göremedik.

Bu tablo da gösteriyor ki seçilemeyen milletvekili adaylarının bir kırgınlıkları var. Belli ki “konuşacak neyimiz var ki kaybettik işte” gibi bir ruh hali ve mahcubiyeti içindeler.

Oysa hem millet ittifakına mensup siyasi parti il başkanları hem de seçimlerde kazanamayan tüm partilerin milletvekili adaylarının seçmene bir saygısı ve vefası olmalıydı.

Seçim öncesi ekranlardan inmeyen, radyolardan ve sahadan sesi kesilmeyen adayların, 14 Mayıstan sonra da söyleyecekleri sözleri, taraftarlarına yönelik cümleleri olmalıydı.

Kendisi seçilmese de kendisine inanan, güvenen ve fedakârlıkla çalışan çevresine karşı bir teşekkür ve vefa borcu vardı.

Bunu yapmayan, kendisi için ter akıtan tabanına teşekkür etme nezaketi göstermeyen bazı adayların sosyal medya hesaplarından, seçimleri kazanan partilere oy veren seçmenleri cahil ve eğitimsiz ilan edip, “bunlar her şeye müstahaklar”  sadedinde hezeyanlardan da geri durmadılar.

Liderlik,  sırf seçimlerde ortaya çıkmaz. Zor zamanlarda ve yenilgi anında da etraf-tarafınıza sahip çıkıyor ve onları bir ideal etrafında toplayabiliyorsanız lidersiniz. Bunu yapamıyorsanız,  hedefiniz ulaşmak için saf ve temiz insanları kullanan menfaatçi ve fırsatçı  birisiniz demektir.

Bu kapsamda; İyi Parti milletvekili adayı İrfan Sönmez, Bağımsız Milletvekili Adayı Bilal Çoban’ın, kendisine inanan ve güvenen insanlara söyleyeceği sözleri olmalı.

Biz her iki ismin de yapacakları açıklamaları bir süre daha bekleyeceğiz. Ancak bu süre zarfında kendilerinden bir açıklama gelmezse kendileri adına olmasa da gözlemlerimiz çerçevesinde öz eleştiri olmasa da göz eleştirilerimizi yapacağız. Az daha bekleyelim.