Biden Gidici Mi?

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik krizlerin ülke siyasetlerine etkilerini sık sık konuşur ve bunun rakamlara dökülmüş sonuçlarını sık sık paylaşırız. Bu konuda hep Türkiye'den anket sonuçları verecek değiliz. Bugün bir değişiklik yapalım ve ABD'ye bakalım istiyoruz.

Biden Gidici Mi?

ABD'den gelen anket sonuçlarına göre kötü giden ekonomik koşullar Joe Biden'ın oy oranını olumsuz yönde etkilemiş. Şimdilik tek rakibi olan Donald Trump'ın 6 puan gerisine düşen Biden'ın bir sonraki seçimlere kadar oy oranının daha da düşmesi bekleniyormuş.
Yapılan anketin detaylarına göre, eski ABD Başkanı Donald Trump, Biden'a 6 puan fark atarken, Joe Biden'ın Başkan seçilmesinden itibaren artışa geçen enflasyon Amerikan halkını rahatsız etmeye devam ediyor. Artan petrol fiyatları ve yükselen gıda fiyatlarından rahatsız olan seçmenin bir sonraki seçimlerde işsizliği ve enflasyonu tarihin en düşük oranına indirmeyi başaran Donald Trump'a oy vermesi bekleniyor.
ABD’de yayımlanan ankete katılanların yüzde 47'si 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde Trump'a oy vereceğini belirtti. Biden'ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 41'de kaldı. Ankete katılanların yüzde 12'si ise kararsız olduğunu aktardı.
Görünen o ki tüm dünyada yaşanan ekonomik krizler, birçok ülkede iktidar değişikliğine sebep olacak ama Türkiye için bunun gerçekleşmesi oldukça zor görünüyor. 
Vatandaş, ekonomik sıkıntılar sebebiyle mevcut hükümeti sorumlu tutmakla  birlikte ülkeyi bu zor dönem ve krizden çıkartacak irade ve gücü de yine Erdoğan’da görüyor.