Bir Lahza Sevinç!..

Dün medyada, Uluova Sulama Projesi'nin yatırım programına alındığına dair haberler yer aldı. Ovalarımızın sulanması konusunda en çok haber yapan ve bu konunun sıkı takipçisi olarak ilk tepkimiz memnuniyet olmakla birlikte, daha haberi okumadan aklımıza deli sorular da gelmedi değil.

Bir Lahza Sevinç!..

Şehrin en önemli ve yıllardan beri çözüm bekleyen kadim bir problemi ile ilgili bir gelişme yaşanmış ve fakat bunu herhangi bir milletvekilimiz değil de DSİ basın birimi açıklamış. Teamüllere ve reel yaşadıklarımıza çok ters bir durum…

Vardır bu işte bir iş  diyerek haber metnini daha dikkatli okuduk.

Haberde geçen ve bizim heyecanımızı yerle bir eden cümleyi okudukça “tamam taşlar oturdu” dedik ve umudumuz bir başka bahara saklamak zorunda kaldık.

İşte haberden alıntıladığımız iki cümle: “Uluova Sulama Projesi’nin iz ödenek şerhinin kaldırılması için DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nde Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı Heyetinden Daire Başkanı Mustafa Bulut ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantının amacı, söz konusu projedeki iz ödenek şerhinin kaldırılarak devam eden Uluova Sulaması 1. Kısım İnşaatına Ek Ödenek Temini ve 2022 Yılı Yatırım Programına alınan Pompa Binası Yapımı işinin ihalesinin yapılmasının sağlanmasıdır. Hayırlara vesile olsun.” 

Bu toplantı, ilgili kurumdan servis edilen metinde de açıkça belirtildiği gibi “söz konusu projedeki iz ödenek şerhinin kaldırılarak devam eden Uluova Sulaması 1. Kısım İnşaatına Ek Ödenek Temini ve 2022 Yılı Yatırım Programına alınan Pompa Binası Yapımı işinin ihalesinin yapılmasının sağlanmasıdır”  olarak açıklanmış. 

Evet, bu amaçla yapılan bir toplantı var ancak toplantı sonunda çıkan hele hele pompa binasının(ki geçmişte hem pompa binası hem de içinde milyarlık pompa ve trafo aksamı vardı ve sahip çıkılmadığı için hepsi çalındı ve talan edildi) ihalesinin yapıldığına dair bir beyan yok.

Sağ olsun, DSİ Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar, sorunu Genel Müdürlüğüne taşımış, bu konuda bir toplantı yapılmasını sağlamış ancak sonuç olarak ortaya çıkan somut bir gelişmeden söz edilmemiş. Buna rağmen yapılan toplantıyla sanki Uluova’nın suya kavuşmasının ilk kazması vurulmuş gibi bir algı oluşturulmuş.

Yukarıda da değindiğimiz gibi zaten böyle bir gelişme olsa siyasilerimiz bu gelişmenin açıklanmasını bürokratlara bırakırlar mı? Hele ki bu Uluova gibi en yumuşak karnımız olan bir konu olursa…

Neyse sevincimiz ilgili haber metnini okuyup bitirinceye kadar sürdü. Ama niye yalan söyleyelim, tarımın en stratejik bir alan olduğu ve yarınlarda birçok ürünü paramız olsa dahi bulmakta güçlük çekeceğimizi düşündüğümüzde ayakları çok yere basmasa da bu haber bile iyi geldi. Umarız siyasilerimizden yakın zamanda sahih müjdeyi de duyarız.