Kabine Cuma Günü 

Seçimlerden önce 'Şimşek Dönüyor' başlıklı yazımızla Erdoğan'ın yeni kabinesinde Mehmet Şimşek'in yer almasının çok isabetli olacağını ve cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine atanacağını ifade etmiştik.

Kabine Cuma Günü 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’a da soruldu.

Kabine'de yer alıp almayacağına yönelik soruya da yanıt veren Kalın, "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Milletimiz de  karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir Kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" dedi.

Kalın’ın bu cümleleri, muhtemelen Cuma günü açıklanacak kabinede Şimşek’in yer alacağı, almasa bile ekonomik politikaları başında olacağına dair önemli bir ipuçları verdi.  Cuma günü açıklanacak kabinenin hangi isimlerden oluşacağı, hangi bakanların yerini koruyacağı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu’nun görevlerinde kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Ancak hem tabanın hem de tüm kesimlerin talebi ve beklentisi şu ki, hem bakanların hem de parti genel merkezinin tümüyle değişmesi ve yeni yüzlere alan açılması…