Bayramın Tadını Kaçırmak

İlimizin birçok noktasında altyapı çalışmaları başlatıldı. Bu bağlamda Gazi Caddesi ve Zübeyde Hanım caddesindeki çalışmalardan dolayı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Malatya Caddesi Elazığ Belediyesi önünde gerçekleştirilecek.

Bayramın Tadını Kaçırmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram öncesi hem cadde çizgilerini yenilemek ve düzenleme yapmak hem de provalar sebebiyle Malatya Caddesi bugün de dâhil bir kaç kez kapatılacak.

Şehir merkezindeki Gazi Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi ile Çarşı mahallesindeki yolların kapatılmasına bir de Malatya Caddesi eklenince en kısa mesafe için bile en az yarım saat trafikte olmak  ve kilometrelerce yok kat etmeniz gerekiyor.

Madem şehirde altyapı çalışmasından kaynaklı bir trafik sorunu var, bunu daha da zor haline getirecek 30 Ağustos törenleri vesilesiyle şehrin en önemli kavşak noktası olan Malatya Caddesini trafiğe kapatmak yerine törenleri başta 15 Temmuz törenleri olmak üzere birçok konser ve fuar organizasyonunun yapıldığı Valilik önündeki meydanda yapmak, 30 Ağustos’un ruhuna daha uygun olabilirdi.

Bayram gibi milli bir coşku ve sevinç kaynağı olan günlerin   halkta coşkuyu artırma yerine zorluklara düşürmemesi  gerekiyor. Alışılmış ve klasikleşmiş resmi geçit törenlerinin mesafesini kısarak ancak süresini uzatarak bir bayram formatı düşünülebilirdi belki ama yöneticilerimiz en kolayını seçmiş.

Lakin onların kolayı, vatandaşa zorluk  olarak yansıdı ne yazık ki.