Harput'a Yoğun İlgi

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın hayata geçirdiği hizmetler neticesinde Harput'un canlandığını ve özellikle akşam saatleri ve hafta sonlarında günlük 20 bin aracın giriş-çıkış yaptığını ifade etti.

Harput'a Yoğun İlgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput, tarihi ve turistik yönüyle olduğu kadar yüksek rakımı sebebiyle yaz aylarındaki serinliği ile de vatandaşların akınına uğruyor.

4 bin yıllık tarihe sahip Harput’u geleceğin turizm merkezi yapma yolunda kararlı adımlar atan Elazığ Belediye Başkanı Şahin  Şerifoğulları, Anadolu medeniyetinin en önemli yerlerinden  biri olan kadim şehir Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle çalışmalara devam ediyor. 

HARPUT’A ÖNEMLİ HİZMETLER

Harput’un şehrimizin tek turizm markası ve tek değeri olduğu gerçeğini bilen ve bu konuda önemli çalışmalar yapan Başkan Şerifoğulları, Harput’u her karış toprağı ve her bir fiziki avantajları ile değerlendirecek projeleri için de kolları sıvamış ve önemli hizmetleri hayata geçirmişti. 

Harput'a Yoğun İlgi

CAM TERAS TAKDİR TOPLADI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi tamamlanmış ve hizmete açılmıştı.

Dört bin yıllık köklü geçmişini bağrında yaşatan, tarihi kimliğiyle güçlü turizm potansiyeline sahip olan ve bu birikimiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne adını yazdıran tarih ve medeniyetler merkezi Harput, yepyeni bir simgeye kavuşmuştu. Tarihi kimliğiyle geleceğin turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Harput’ta, şehre hâkim bir noktada hayata geçirilen proje kapsamında, Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine, 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa edildi. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda ise komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilmişti. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı. 

Harput'a Yoğun İlgi

TESCİLLİ ESER RESTORASYON ÇALIŞMALARI      

Medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput’ta, geçmişi 3.000 yıl öncesinden günümüze kadar izleri kalan tescilli eserler restore edilerek kültür turizmine kazandırılıyor. Bu kapsamda; Kale Hamamı, Hoca Hamamı, Esediye Hamamı, Harput Kalesi, Tarihi Türbe ve çeşmelerin röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları aralıksız sürüyor.

Harput'a Yoğun İlgi

MUHTAR DEMİRPOLAT:“ELAZIĞ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR” 

Elazığ Belediyesinin Harput’ta yaptığı çalışmaları  hakkında Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat,“Elazığ Belediyesi yaz sezonu ile birlikte hoca hamamında oldukça güzel bir çalışma yaptı. Turist sayısı her geçen gün artmaya başladı. Esnaflarımızın da yüzü gülüyor. Pandemiden dolayı esnaflarımız çok zor günler geçirdi. Hem maddi hem de manevi olarak çok zorlandılar. Şuan da çok şükür hiçbir sorun yok.” dedi. 

 DEMİRPOLAT:“CAM SEYİR TERASI HARPUT İÇİN ÖNEMLİ”

Harput’a yapılan cam seyir terasının turizme çok büyük katkısı olduğunu ifade eden  Muhtar Demirpolat,“Elazığ Belediyesi gereken bütün hizmetleri yapıyor. Harput’un bakımları, Arnavut kaldırımlarının onarımları oldukça yoğun bir çalışmayla yapılıyor. Cam seyir terasının Harput’a çok büyük katkıları oldu. Yerli ve yabancı turistler oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bu anlamda cam seyir terasına gelen vatandaşlar belediyemize teşekkür ediyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Park alanımızda çok güzel oldu. Özellikle hoca hamamı yapıldıktan sonra Harput’a çok büyük getirisi olacaktır. Son aşamaya gelindi.” dedi.

Harput'a Yoğun İlgi

DEMİRPOLAT:“MEYDAN İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Muhtar Demirpolat,“Harput’a yapılacak meydan için belediye başkanımız mülk sahipleri ve esnaflarımızla görüşüyor. Bir kısım ile anlaşıldı, bir kısım ile de anlaşılma noktasına gelindi. Sayın başkanımız bununla ilgili vatandaşlarımızı mağdur etmeden gerekeni yapın diye talimatı verdi. Ne esnafımız mağdur olacak ne de vatandaşımız. Çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak diye düşünüyorum.”dedi.

DEMİRPOLAT:”HARPUT’A GÜNLÜK BAZEN 20 BİN ARAÇ GELİYOR”

Muhtar Demirpolat,“Yaz sezonun da tur otobüslerinde ciddi bir artış meydana geldi. Günlük 15-20 arası tur otobüsü Harput’a geliyor. Bazı zamanlar bu rakamlar daha da fazla artıyor. Harput’a günlük bazen 20 bin aracın giriş yaptığı oluyor. Yapılan hizmetler sonrasında Harput canlandı ve insanların günün her saati ziyaret ettiği bir yer haline geldi. İnşallah daha güzel çalışmalar yapılacak. Sayın başkanın çok güzel projeleri var.”dedi.