Bayram İddiası

Kurban bayramını en iyi değerlendiren, sadece partilileriyle değil, her kesimden insanla kucaklaşan, onlarla samimi diyaloglar kuran siyasilerin başında CHP Milletvekili Gürsel Erol geldi.

Bayram İddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram coşkusunu halka birlikte yaşayan Erol, Kanal 23 ekranlarında Elazığ ile ilgili önemli müjdeler vermekle kalmadı ilginç bir siyasi iddianın da hedefi oldu.

Erol, gündeme dair değerlendirmeleri sırasında MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver'in “Sayın Milletvekilini izliyorum konuştuğu konularla ilgili birçok şeyi desteklediğimi ifade etmek istiyorum. Milletin, devletin nafakasını kovalayanlarla hesaplaşacaklarını söylemesi kendisi adına çok cesur bir söylem olarak değerlendiriyorum. Genel seçimlerde genel merkez politikalarını konuşmayalım herkes belediye seçimlerindeki gibi kendi projelerini anlatsın. Yüzlerce konuyu alt alta koyduğumuz ciddi bir siyasi tecrübesi olsa da birinci sırada da olsa Gürsel beyin kazanmak için işinin çok zor olacağı açıkça görünmektedir. Ben seçimlerde MHP’nin CHP’den daha çok oy alacağını iddia ediyorum. Bu olmazsa siyaseti bırakıp şehri terk edeceğim” mesajını program sunucusu Arif Çakmak okudu.

MHP İl Başkanı Işıkver'in attığı mesaja tepki gösteren Erol, “Ben bir iddia ortaya koyuyorum eğer Semih bey MHP'nin adayı olursa biz MHP'den fazla oy alırız. Ben bir iddia ortaya koyuyorum. Elazığ'da MHP'den fazla oy alacağız.” dedi.

İki önemli isim ve iki iddia. CHP Milletvekili Erol, CHP MHP’den fazla oy alacak diyor, MHP İl Başkanı Işıkver, MHP, CHP’den daha fazla oy alacak diyor. Işıkver bu iddiasıyla kalmıyor ve bu gerçekleşmezse siyaseti bırakıp bu şehri terk edeceğini büyük bir özgüvenle söylüyor.

İki isim de iddiasında oldukça iddialı anlayacağınız. Ancak bu tartışmaya, bağımsız bir siyasi gözle ve biraz da rakamların şehadetinde bakalım istedik.

İsterseniz bizler de bu iddiaların gölgesinde en son yapılan Haziran 2018 seçimlerine gidelim ve partilerin aldıkları oylara bir göz atalım.

28 Haziran 2018 seçimlerinde MHP 47.521 oy alırken CHP 37.396 oy almış. Yani arada 10 bin gibi bir fark var. 

MHP’nin kıl payı ve yurtdışı oylarla kaybettiği milletvekilliğine karşın Erol, ittifak ortağı İyi Parti’nin 35. 283 oyunun ilavesiyle 42 yıl sonra CHP milletvekili seçilerek Ankara’ya gitmiş oldu.

Gelelim MHP – CHP iddiasına. 2018 yılında MHP’nin adayı, Oğuzhan Demir’di ve çalışmasının karşılığını tam aldı derken son dakikada milletvekilliği Zülfü Demirbağ’a gitti.

Gürsel Erol ise 2018 Haziranında CHP Genel Merkezi’nin bile-isteye, kasten Elazığ’a gönderdiği ve şehirde bugünkü kadar tanınırlığı ve popülaritesi olmayan bir isimdi.

Bu süre içerisinde 24 Ocak 2020 depremi, pandemi ve birçok konuda partilerin çakışmaları oldu. İktidar partisi Ak Parti ve MHP’li heyet ilimizi ziyaret etti. Bununla birlikte CHP ve İyi Parti heyetleri şehrimize geldiler. Sorunları yerinde incelediler ve açıklamalar yaptılar.

İhale süreçleri devam etiği için hala temelleri atılmamış olsa da üç CHP’li Büyükşehir Belediyesinin Gürsel Erol’un girişimleriyle şehrimize üç okul yapma projeleri, Erol’un her fırsatta şehrin sorunlarını TBMM’de  gündeme getirmesi, bugüne kadar CHP’ye soğuk bakan çevrelerle sağlıklı bir iletişim kurması ve sürekli halkın içinde olması  aradaki fark olan 10 bin oyu kapatmaya yeter mi bilinmez ama zorlayabileceği yönünde yaygın bir kanaat var şehirde.

Bu süreçte MHP de ciddi çalışmalar yaptı. Genel Merkezin Anadolu programları ses getirdi. Camianın önce gelen isimlerinden “beka” vurgusu yapıldı. Bu gayretler MHP’yi zinde tutmaya yetecek ve iyi Parti’ye vaki yönelişi önleyecek mi çok kestiremiyoruz.

Bildiğimiz şu ki CHP, yeni seçim sistemi gereği bu seçimlere ittifak oylarıyla değil kendi oylarıyla gidecek.  

Kendisinin aday olmadığı 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP’nin Elazığ’da aldığı 21.239 oyu, yaklaşık 16 bin artışla 24 Haziran 2018 seçimlerinde 37.696’ya çıkarmayı başaran Gürsel Erol, bu yükselişini sürdürüp kazanan taraf olur mu izleyip göreceğiz.