Başkan Erdem 'Elazığ'a Terör Örgütü Yakıştırması Yapmak Aşağılayıcı Bir Tutumdur'

12 Kasım 2023 tarihinde Kelkit İlçe Stadyumunda oynanılan Kelkit Hürriyetspor ile 3GEN Elazığspor arasındaki müsabakada Elazığspor taraftarlarına tahrik ve tahkir edici tezahüratta bulunan Kelkit Hürriyetspor taraftarlarına ve görevini kötüye kullanarak kasten yaralamaya yönelik şekilde saldırıda bulunulmasını şiddetle kınayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem 'Kelkit Hürriyetspor ile 3GEN Elazığspor arasında oynanan futbol müsabakasında, müsabakayı izlemek ve takımını desteklemek amacıyla Kelkit İlçe Stadyumu'na giden 3GEN Elazığspor taraftarlarına yönelik yapılanlar Elazığ'ın milli değer ve kimliğini zedeleyen aşağılayıcı tutumların dikkate alınmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz' dedi.

Başkan Erdem 'Elazığ'a Terör Örgütü Yakıştırması Yapmak Aşağılayıcı Bir Tutumdur'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem; “Gümüşhane ve Kelkit idarecilerinin konuyu ciddi bir şekilde ele alarak yanlış yapanlara karşı gerekli yaptırımlar konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz. Elazığ vatansever, vatan ve bayrak sevdalısı bir şehir. Elazığ’ı ve Elazığlıları hain PKK terör örgütüyle anmak ağır ve kabul edilemez bir ithamdır. Gerekli işlemlerin yapılması ve Elazığ’ın böyle bir karalama ile anılmasının önüne geçilmelidir” ifadelerini aktardı.

Kelkit Hürriyetspor- Elazığspor karşılaşmasında Elazığ’a ve 3GEN Elazığspor taraftarına yapılanların ve söylenenlerin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Erdem: “Maçın akabinde yaşanılan olumsuzlukları aziz şehir Elazığ'ımız için atılan yakışıksız ve saygısız sloganları kınıyor; taraftarımıza uygun olmayan davranışlarda bulunan emniyet görevlileri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Elazığ, vatanseverliği ile devletinin her zaman yanında olan bir şehirdir. Elazığ’a PKK terör örgütü sempatizanı yakıştırmasının yapılması  aşağılayıcı bir tutumdur. Elazığ’ın ve Elazığlıların hassasiyeti vatanseverliğidir. Elazığ’a terör örgütü yakıştırması yapmak aşağılayıcı bir tutumdur. İlimize yapılan karalamaların bir an önce gerekli işlemlerle karşı karşıya gelmesi ve yetkili mercilerin olayı dikkate alması gerekmektedir” şeklinde konuştu.