Bakanlık Başka Bahara mı?

CHP'de Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi doldu.

Bakanlık Başka Bahara mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MYK üyelerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bir sonraki dönem için aday olduğunu duyurdu.

Tek yetkili olan Kemal Kılıçdaroğlu, seçtiği MYK üyelerine bakanlık vereceğini söylediği ve çalışmalara şimdiden başlamaları talimatı verdiği ortaya çıktı.

Gönlünde İçişleri Bakanlığı olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in ardından dün de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gazetecilerden helallik isteyip bu dönemde vekillik yapmayacağını açıkladı.

Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Ahmet Akın ve Bülent Kuşoğlu da başvuru yapmayarak bakanlık görevi beklemeye başladı.

Hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu hem de Gürsel Tekin, Elazığ’ın bir bakanlığı hak ettiğini dile getirmiş hem de bu açıklamalarını ilimiz milletvekili Gürsel Erol’un yanında ve onun yüzüne bakarak yapmışlardı.

İlimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol da Ak Parti’nin 20 yıl süreyle reva görmediği bakanlığı CHP’nin vereceğini dile getirmekle birlikte kendisinin bu göreve hazır olduğuna dair ipuçları veriyordu.

Kılıçdaroğlu’nun bakanlık vermek istediği isimlere “milletvekili müracaatı yapmayın bakan olarak hazırlıklarınızı yapın” açıklamasının ardından gözler Gürsel Erol’a çevrildi. Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre Erol, Elazığ’dan milletvekili müracaatını yaptı ve önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuna duyuracak.

Bu gelişmeler de gösteriyor ki 20 yıldan beri Ak Parti’den bakanlık alamayan Elazığ, olası millet ittifakı iktidarında da bakanlıkla tanışamayacak, beklentimiz başka baharlara kalacak.

Erol’un bakan olması milletvekili olmamasına bağlı gibi görünüyor. Polat Şaroğlu’nun CHP birinci sıradan milletvekilliği adaylığının dillendirilmesi de gösteriyor ki Erol ikinci sıradan aday olması durumunda kazanırsa milletvekili, kazanmazsa fedakârlığının ve mağduriyetinin bir karşılığı olarak yüksek ihtimalle bakan olacak ve şehrimiz bu hasretini giderecek. Hayırlısı diyelim…