Neden Sen? 

Ak Parti'de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Elazığ'da aday adaylık başvurularının sona ermesinin ardından, Cumartesi günü temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasının ardından ise aday adayları için mülakat süreci başlayacak. Mülakatta aday adaylarına sorulacak ilk soru 'Neden vekil olmak istiyorsun' olacak. 

Neden Sen? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Ak Parti’de 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday adaylık başvuruları sona erdi. AK Parti Elazığ Milletvekilliği Aday Adaylığı için toplamda 72 isim müracaatta bulundu. Aday adaylık başvurularının sona ermesinin ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından 25 Mart Cumartesi günü temayül yoklaması yapılacak.

76 BAŞVURU YAPILDI  

2018 milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarında Elazığ’dan toplamda 75 adet müracaat alınmıştı.  Bu yıl aday adaylık müracaat sayısı 76 oldu ancak 4 ismin evraklarında eksiklik tespit edildiği için sayı 72’de kaldı.

 Aday adaylık başvurularının sona ermesinin ardından AK Parti Genel Merkezi ile İl Başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayül yoklaması yapılacak.

Neden Sen? 

DİJİTAL ORTAMDA TEMAYÜL 

Ak Parti Genel Merkezi, 25 Mart Cumartesi günü milletvekili aday adaylarının teşkilat içerisindeki karşılığını ölçmek için temayül yoklaması yapacak.
Temayül yoklaması cumartesi günü saat 10.00’da başlayıp 16.00’ya kadar sürecek. Bu yıl dijital ortamda yapılacak temayül yoklamasının neticesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı haricinde herhangi bir teşkilat mensubu görmeyecek ve sonuçlar açıklanmayacak. 

TEMAYÜLÜN ARDI MÜLAKAT 

Temayül yoklamasının ardından aday adaylarının  mülakat süreci başlayacak.  Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından organize edilecek mülakat çalışmalarında, randevuyla parti genel merkezine çağrılan AK Parti Elazığ Milletvekili aday adaylarıyla yaklaşık 5 dakikalık bir görüşme yapılacak. 

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK

Mülakat sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, güvenlik soruşturmasının ardından Genel Başkan Yardımcıları tarafından hazırlanacak rapor  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

 Mülakat sürecinde FETÖ ile ilişkili kişi ve kişilerin sızma girişimlerine karşı aday adayları sıkı bir güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Giyiminden konuşmasına kadar adaylar ince elenip sık dokunacak.

Neden Sen? 

AK PARTİ’Yİ NE KADAR BENİMSEDİN?

Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve partiye ne gibi katkılar sunabilecekleri değerlendirilecek diğer başlıklar arasında yer alacak. Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve AK Parti’ye sağlayacakları katkı mülakatlarda göz önünde bulundurulacak ve ona göre bir karar verilecek. 

ADAY ADAYLARI KENDİNİ TANITACAK 

Ak Parti Elazığ Milletvekili aday adayları  Genel Merkez de mülakata katılacak. Her bir aday adayı kendini tanıtacak, projelerini ve düşüncelerini komisyona 5 dakikalık sürede anlatacak. Giyiminden, diksiyonuna kadar aday adaylarını dikkatle dinleyecek olan komisyon, özellikle Ak Parti’nin misyonunu anlatabilen aday adaylarına dikkat edecek.

Neden Sen? 

NEDEN VEKİL OLMAK İSTİYORSUN?

Elazığ’dan katılacak olan Milletvekili aday adaylarına komisyon tarafından sorulacak ilk soru; “neden vekil olmak istiyorsun?” olacak. Aday adaylarının bu soruya verdiği cevap, özgüven, donanım, tecrübe, davaya sadakat, olası siyasi çalkantılarda partiye ve lidere bağlılık ve aday adayının samimiyeti komisyonun verdiği kararda önemli olacak.

SON SÖZ ÜST KURULDA 

Mülakatların ardından 4 genel başkan yardımcısının başkanlığında oluşturulacak ara komisyon, aday adayları ile ikinci bir eleme yapacak ve belli bir sayıya düşürülen aday adaylarıyla ilgili rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurulda değerlendirilecek. AK Parti'nin milletvekili aday listelerine son şekil bu üst kurulda verilecek.

ERDOĞAN, ELAZIĞ’A ÖZEL ZAMAN AYIRACAK 

Tüm illerin milletvekilleri listesinin oluşması; 4 genel başkan yardımcısının, üst kurula gelen isimlerin özellikleri, oy potansiyelleri, davaya bağlılığı ve misyonu benimsemesi gibi kriterlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a resmi bilgi ve belgeler eşliğinde sunmasının ardından sağlanmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ  listesinin güçlü ve en iyi sonucu alabilecek kuşatıcı olmasını istediği ve bu amaçla Elazığ’a diğer illerden daha çok zaman ayıracağı ifade ediliyor.