Bakan Özhaseki'den Elazığ'daki Konutlar İçinde Yeni Uyarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2000 yılından önce yapılan binaların tamamının riskli kabul edilebileceğini ancak müteahhitlerin ya da evini yaptıranların zemin etüdünü doğru tespit ettiği takdirde yapılan evlerin sağlam kabul edilebileceğini ifade etti.

Bakan Özhaseki'den Elazığ'daki Konutlar İçinde Yeni Uyarı!

Bakan Özhaseki, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde, Örnek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hak sahipleriyle iftar yaptı. Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Özhaseki, 2000 yılından önce yapılan binaların tamamının riskli kabul edilebileceğini ancak müteahhitlerin ya da evini yaptıranların zemin etüdünü doğru tespit ettiği takdirde yapılan evlerin sağlam kabul edilebileceğini belirtti. Özhaseki, "2000'den önce yapılan evlerimizin tamamını değiştirmemiz, dönüştürmemiz lazım." dedi.

Başkentteki 25-40 yıllık evlerin bir an önce değişmesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, "Biz hazırız, açık duyuruda bulunuyorum. Hangi partili olursa olsun gelsin bakanlıklara ben sonuna kadar emirlerindeyim. A partili, B partili, hiç önemli değil. Buyurun lütfen değiştirelim. Çünkü deprem geldiği zaman partisine, dinine, imanına, mezhebine bakmıyor ki. Hepimizi alıp götürüyor Allah korusun" şeklinde konuştu.

Özhaseki, 7 yıl önce Hatay'a gittiğini, şimdiki belediye başkanının kentsel dönüşüm için kendisine izin vermediğini ve depremde o mahallede binlerce kişinin hayatını kaybettiğini anlattı.