Bakan Işıkhan Elazığ'da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Mardin programına gitmek üzere Elazığ karayolunu tercih ederek kentte bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başta olmak üzere kent protokolü tarafından karşılandı.
Bakan Işıkhan'ı karşılama heyetinde Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Emniyet Müdürü Aydın Karan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cemil Yatkın, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ve ilgili kurum personelleri yer aldı.
Bakan Işıkhan, ziyaret kapsamında Vali Hatipoğlu ile bir araya gelerek kent genelinde yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
ÇEVRE BİLİNCİ VURGUSU
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Elazığ'da çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bulunduklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugün Elazığ'da çevre bilincinin oluşması noktasında İl Özel İdaremizin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere destek vermek amacıyla bulunuyoruz. Valimiz, belediye başkanımız ve vekillerimizle birlikte bu sürece katkı sağlamaya çalıştık."
İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) DESTEĞİ
Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına destek sağladıklarını hatırlatarak, Elazığ'da Vali Hatipoğlu'nun liderliğinde kontenjan ayrılan personelin çalışmaya başladığını ifade etti.
"Çevre temizliği, mıntıka temizliği, etrafta bulunan çöplerin ve camların toplanması, orman yangınlarının önlenmesi bizim için çok önemli çalışmalar" diyen Işıkhan, yolda gelirken yollara atılmış kola kutularını gördüklerini belirterek çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.
ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI
Bakan Işıkhan, orman yangınlarının en önemli nedenlerinden birinin etrafa atılan sigara izmariti ve cam parçaları olduğuna vurgu yaparak, "İşgücü Uyum Programı kapsamında Elazığ'ımıza verdiğimiz destekler giderek artmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın çevre ve temizlik bilincinin yerleşmesi noktasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
