Öğretmenin Fendi Öğrenciyi Yendi mi?

Cumhuriyet Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin yıkılmasıyla hemen yanı başında bulunan Erkek İmam Hatip Lisesini sabahçı-öğlenci olarak kullanılması gündeme gelmiş, geçen yıl kız öğrenciler sabahçı, erken öğrenciler de öğlenci olarak sorunsuz bir şekilde eğitim öğretim yılını tamamlamışlardı.

TAKİP ET

Bu yıl sırf öğretmenler istiyor diye okul idaresinin öğrenciden yana değil öğretmenden yana tavır alması, konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve siyasilerimize intikal ettirilmesine, basın-yayın organlarında bunun yanlışlığı gerekçeleriyle birlikte ortaya konduğu halde öğretmenlerin fendinin öğrencileri yendiği görülüyor.

Öğretmenlerin bu talepleri okul idaresi ve milli eğitimde nasıl bir karşılık ve tartışılamaz bir karşılık buluşmuşsa, bir hafta geçmesine rağmen bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda bir adım attırılamadı okul idaresine. Kız öğrencilerin akşamın karanlığında okuldan çıkıp, uzak mahalleler ve Yazıkonak, Yurtbaşı, Akçakiraz, Hankendi, Sivrice gibi yerleşim yerlerine ulaşması gece yarılarını bulsa da öğretmelerimiz böyle istedi ve böyle de oldu. Bir aylığına da olsa kız öğrencilerin sabahçı yapamayan idari, siyasi irade ve güç ortada yoksa bize de artık bu gücü kabul edip susmak düşüyor. Kararında direnen okul idarecilerinin gücünü kutsuyor, bu karar karşısında aciz ve çaresiz kalanlara da sadece acıyoruz.

Yorumlar 6
Semra 17 Eylül 2023 07:00

Elazığ Anadolu İmam Hatip geçen sene ev sahibi ve ortaokul öğrencilerine sahip olmasına rağmen öğlenci olma kararına üzülmekten başka bir tepki vermedi, kız İmam Hatip lisesi öğrenci ve öğretmenlerine ev sahipliğini son derece kibarca yaptı. Erkek imam hatip lisesinde geçen sene dershaneye giden öğrencileri mağdur oldu saatler yüzünden çoğu gidemedi , nakil isteyen onlarca öğrenci oldu.konuşulması gereken kız erkek cinsiyet tartışması değil öğrenci mağduriyetleridir. Geçen sene erkek İmam Hatip öğrencileri ve ortaokul öğrencileri mağdur olmuştur bu sene de öğrenciler tabiki adaletin tecelli etmesini isteyerek sabahçı olmayı istemislerdir. Kız İmam Hatip lisesi okulu halen yıkılmamıştır süreç kaç yıl sürer belli degildir. Vaziyet böyle olunca her yıl aynı okul sürekli öğlenci olması istenmesi Adalete sığmayacaktır Elazığ da ikili öğretim yapan okulların hepsinde ev sahibi sabahçı misafir okul öğlencidir ve öğlenci olan diğer kız öğrenciler için şimdiye kadar bu şekilde haber yapmamaniz , cumhuriyet kız İmam Hatip öğrencileri için bu şekilde haber üstüne haber yaparak ispatlayamayacaginiz çirkin iftiralar atmanız emin olun ki sizi bitirdi. Habercilik anlayışınız, tarafsız objektif haber anlayışı ile yakından uzaktan alakası yoktur. Birilerinin isteği ile hiç sorgulamadan araştırmadan yanlış haber yapmanız ne derece doğru.Bu saatten sonra sizin gazetenizde çıkan hiçbir haberin doğruluğuna inanmayacam birilerinin yandaşı olduğunuz için yazdığınızı düşüneceğim. Umarım en yakın zamanda millî eğitim müdürlüğü, valilik , okul müdürü, ve öğretmenler hakkında yaptığınız iftiraya giden haberler sebebiyle soruşturma yaşar ceza alırsınız.

Bülent 16 Eylül 2023 23:05

Yazıklar olsun sanki Elazığ'in başka bir derdi yokmuş gibi bir haftadır merkez Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri sabahçı cumhuriyet kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencilerinin öğlenci olması konusunda yazılar yazılıyor. Bu yazıları yazan herhalde Elazığ da yaşamıyor veya Elazığ dan bihaber.zira Elazığ da birçok okulda sabahçı ve öğlenci olarak eğitim öğretim yapıyor. Õrnegin Elazığ lisesi ile Gazi Anadolu lisesi öğrencileri bu şekilde. Gazi Anadolu lisesi öğrencileri yazıda belirtilen saatte yani 18:50 de okuldan çıkıyor. Bunun gibi geç saatte okuldan çıkan birçok ortaokul öğrencisi var.Ancak ne hikmetse hiçbirinin bu gazete ve gazeteci için hiçbir önemi yok. Artık nasıl bir menfaatleri varsa bilmiyorum varsa yoksa cumhuriyet kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri. Bu taraflı hatta holiganca yazıları yazan gazeteyi de gazeteciyide kınıyorum. Elazığ bunu hak etmiyor.

İbrahim 16 Eylül 2023 11:52

İmam Hatip Lisesi'nin ev sahibi olup, geçen yıl buna rağmen kendin feragat etmesini görmezden gelmek nasıl bir basiretsizliktir anlamak mümkün değildir. Orta okul kısmının erkek tarafında olması, 5. Sınıfa giden kücüçük çocukların bu saatte çıkmaları yanlış olarak görülmemesi, kız öğrencilerin akşam 7 de cıkması anormal iken, sabah 6 da okula gelmeleri normal görülmesi nasıl yanlı bir yazı yazdığınızı göstermektedir. Elazığ'da hiç bir ev sahibi okulun öğleden sonra yapılmamasına rağmen, yine de ses etmeyip, bir yıl öğlenci olan okulu, hem de pansiyonlu, orta okul kısmı bulunan bir okulu görmeyip,birileri istiyor diye haber yapıp durarak yanlı davranmanızı kınıyorum. Basın adalet ve eşitlik anlayışına ters işler yaptığınızı , tek taraflı yayınlar yaptığınızı belirtmek isterim.

Tuba 16 Eylül 2023 11:48

Bi önceki yazıda okul müdürünü hedef gostermistiniz şimdi öğretmenlerini, yakında öğrencilerini de hedef alırsınız. Misafir okulun holigani olarak yazdığınız için bu yorumu size değil okuyucuya yazıyorum. 1- Elazigda her ev sahibi okul sabahcidir, fakat nezaketen geçen yıl merkez ihl incelik göstermiştir. 2- Elazig da iki yıldır pek çok ortaokul ve lise öğrencisi akşam saatlerine kadar okulunda ders görmektedir. Sizin ogrencileriniz ilk kez başladı. 3- Merkez Ailh okulunda da Evleri köylerde uzak bölgelerde olan pek çok öğrencinin yani sıra ortaokul öğrencileri de eğitim görmektedir. Her ana-baba gibi bu okulun da velileri ortak kaygılarla çocuklarını okula göndermektedir. 4- Bu çirkin, alaycı ve mesnetsiz tutumunuzla siz gazetecilik değil dedikodu yapmaktasiniz. Bu haliyle esas acinacak durumda olan Elazığ basınının bu halidir.

Sinan 16 Eylül 2023 11:44

Bu karar öğretmenlerin değil okulun öğrencilerinin ve velilerinindi. Geçen yıl erkekler öğlen okula gidiyordu bu yıl kızlar gidiyor. Bu sene de öğleci olunsaydı birçok öğrenci okuldan naklini alacaktı geçen sene olduğu gibi. Bu kadar taraflı bir haber yapmanız ve ısrarla karşı tarafı öncelikli yapmanız tam da size yakışır bir hareket olmuş siyasiler, valimiz ve yetkili herkes önce size sonra da diğer okula soruşturma açar inşallah bu baskınız yüzünden.

Cihan 16 Eylül 2023 10:56

Sizin bu yanlı haber anlayışınız gazetenizin itibarını zedelemiştir. Artık Hakimiyet Gazetesinin verdiği her habere herkes gibi ben de şüphe ile bakıcam. Sırf yakınınız olan birileri istiyor diye ısrarla çarpıtarak verdiğiniz bu haberler için sizleri kınıyorum. Elazığ, çevresinin kişisel heves ve çıkarları için istek üzerine çarpıtma haber yapan böyle bir yayın organını haketmiyor.

Bakmadan Geçme