Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 80. Mali Genel Kurulu 16 Mayıs 2024 Çarşamba günü Gürsel Baran Başkanlığında, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları, TOBB Delegeleri ile Oda ve Borsalardan gelen heyetlerin iştirakleriyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (TOBB ETÜ) 'Davamız, Sevdamız, Aklımız Kalkınmış bir Türkiye' sloganıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Kurula, Elazığ Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Meclis Başkanı Aydın Torgut, TOBB Delegesi Ekrem Sis ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şekerdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir ve Genel Sekreter Murat Çiçek katılım sağladı.

Oda ve Borsa başkanlarının 15 Mayıs Çarşamba günü Anıtkabir ziyareti ile başlayan Genel Kurul Programının birinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu ve Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kulelerinde Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada ekonomide başlatılan yeni politikaları desteklediklerini ve kamuda tasarruf paketini de olumlu karşıladıklarını söyleyerek, zorlu süreçlerden geçtiğimiz şu dönemde TOBB'un Odalar ve Borsaların emekleri ve gayretleriyle reel sektörün hizmet merkezi haline geldiğini belirtti. Birliğin dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunların, el birliği, gönül birliği ve akıl birliğiyle başarıldığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Böylece ülkemizin kaynaklarını çok daha verimli ve öncelikli alanlarda kullanabileceğiz." dedi. Tasarruf kültürünü ve verimliliği artırmak için talimat verdiğini ve ekonomi yönetiminin bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığını belirten Erdoğan, "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına son 21 yılda daima ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Mali disiplinden taviz vermeyerek, ortalama bütçe açığının milli geliri oranını yüzde 2,4 seviyesinde tutarak bu hassasiyetimizi ispat ettik. Şimdi bunu bir üst seviyeye taşıyoruz." ifadesini kullandı.

 

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ

Genel Kurul Programı çerçevesinde ilk olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelen Başkan Mehmet Ali Dumandağ ve beraberindeki heyet, Ülke olarak gerek ekonomik gerek yaşanan afetler nedeni ile zorlu süreçlerden geçtiğimiz şu dönemlerde iş dünyasının seferberliğinde önemli rol oynayan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek genel kurulun ülkemize ve tüm oda/borsa camiasına hayırlı olmasını diledi. 

BAŞKAN DUMANDAĞ, TOBB 80. GENEL KURUL RESEPSİYONUNDA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

TOBB Genel Kurul Resepsiyonu (TOBB) Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, ATO Congresium’dagerçekleştirildi.​ Başkan Dumandağ Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat başta olmak üzere bürokratlar ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Hisarcıklıoğlu, “Bu camianın elde ettiği tüm başarılar, buradaki birlik ve beraberliğin eseridir. Her zaman söylüyorum, kuş alayıyla uçar. Benim en büyük şansım, işte böyle bir aileye sahip olmaktır. Desteğiniz, benim en büyük dayanağımdır. İnşallah yine hep birlikte camiamızı ve ülkemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile TOBB 80. Genel Kurulu resepsiyonunda bir araya gelerek, Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülen ‘’Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi’’ projesinin tamamlayıcısı olarak Elazığ Belediyesi işbirliğinde Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunularak onaylanan ve Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda onay bekleyen Modüler Kesimhane ve Et İşleme Tesisi ile küçükbaş hayvan padoklarını içeren DAP Projesi için destek talep etti. 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti

Yapılan görüşmede İlimiz ve Bölgemiz tarım ve hayvancılık sektörünün başlıca sorunları ile üyelerimizin talep ve önerilerini içeren dosya da Başkan Dumandağ tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a takdim edildi.

Başkan Dumandağ, TOBB 80. Genel Kurulu resepsiyonunda görüşmelerine devam ederek TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de bir araya geldi. 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti

Yapılan görüşmede Elazığ Ticaret Borsası’nın yürütmekte olduğu projeler hakkında bilgi veren Başkan Dumandağ, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Muş illerinde faaliyet göstermesi hasebiyle Elazığ ve Bölge tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan başlıca sorunlar ile bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini iletti.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Odalar Borsalar Birliği 80. Genel Kurulu Gerçekleşti