Öğretmenin Fendi Öğrenciyi Yendi mi?

Cumhuriyet Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin yıkılmasıyla hemen yanı başında bulunan Erkek İmam Hatip Lisesini sabahçı-öğlenci olarak kullanılması gündeme gelmiş, geçen yıl kız öğrenciler sabahçı, erken öğrenciler de öğlenci olarak sorunsuz bir şekilde eğitim öğretim yılını tamamlamışlardı.

Öğretmenin Fendi Öğrenciyi Yendi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl sırf öğretmenler istiyor diye okul idaresinin  öğrenciden yana değil öğretmenden yana tavır alması, konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve siyasilerimize intikal ettirilmesine, basın-yayın organlarında bunun yanlışlığı gerekçeleriyle birlikte ortaya konduğu halde öğretmenlerin fendinin öğrencileri yendiği görülüyor.

Öğretmenlerin bu talepleri okul idaresi ve milli eğitimde nasıl bir karşılık ve tartışılamaz bir karşılık buluşmuşsa,  bir hafta geçmesine rağmen bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda bir adım attırılamadı okul idaresine. Kız öğrencilerin akşamın karanlığında okuldan çıkıp, uzak mahalleler ve Yazıkonak, Yurtbaşı, Akçakiraz, Hankendi, Sivrice gibi yerleşim yerlerine ulaşması gece yarılarını bulsa da öğretmelerimiz böyle istedi ve böyle de oldu. Bir aylığına da olsa kız öğrencilerin sabahçı yapamayan idari,  siyasi irade ve güç ortada yoksa bize de artık bu gücü kabul edip susmak düşüyor. Kararında direnen okul idarecilerinin gücünü kutsuyor,  bu karar karşısında aciz ve çaresiz kalanlara da sadece acıyoruz.