Elazığ Belediyesi Meclis Toplantısında Komisyon Üye Seçimi Yapıldı

Yeni dönemin ilk oturumunun gerçekleştiği Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında, komisyonlar için üye seçimleri yapıldı.

5 üye sayısına sahip komisyonlar için yapılan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin üyeleri, salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadı ve komisyonlarda yer alamadı. Çoğunluğun sağlanamamasının ardından gerginlik yaşandı.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk Elazığ Belediyesi Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Başkanlığında gerçekleştirildi. 37 Belediye Meclis adayının bulunduğu Elazığ Belediyesi Meclis toplantısının 1. oturumunda, komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi. 3 üye sayısına sahip komisyonlara AK Parti dışında diğer partilerin meclis sayıları yeterli olmadığı için üye veremedi. 5 üye sayısına sahip komisyonlar için de 3 AK Parti, 2 de CHP ve Yeniden Refah Partisi üye önerisinde bulundu. 37 Meclis Üyesinin hür iradesi ile gerçekleştirilen yapılan seçimlerin ardından AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlara seçildi. CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin üyeleri ise salt çoğunluk olan 20 oy alamadığı için komisyonlara üye veremedi. Seçimlerin ardından bu komisyonlar da, 3'er üye sayısına sahip olacak şekilde şekillendi.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAYINCA GERGİNLİK ÇIKTI
Gelişmelerin ardından seçim sonuçlarına, muhalefet partileri üyeleri tarafından tepki gösterildi. Demokratik ortamda gerçekleştirilen seçimlerin ardından muhalefet partilerinin 20 oya ulaşamaması, gerginlik yaşanmasına neden oldu. Meclis Başkanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, devreye girmesi ve sağduyulu açıklamalarının ardından olaylar büyümeden yatıştı.

Yorumlar 5
Bulut şerifoğulları ortak yapımı 15 Nisan 2024 10:02

Şahin yıllardır 5 olan imar komisyonu üye sayısını 3 e düşürdü. Metin bulutun yegeni de bu üç kişiden biri oldu. Muhalefette yok komisyonda bulut ve şerifoğulları 5 yil boyunca elazığı parselleyecek. Oy veren soğan ekmek yiyerek ülkeyi kurtaran seçmenlere kapak olsun:))

Elazığın evladı 14 Nisan 2024 03:31

Sizin kadar haysiyetsiz onursuz ve gazetecilik namusu olmayan başka kurum olamaz. Şahinin ayak oyunları yüzünden çıkan olaylarda onu aklamak için aldığınız paranın köpekliğini yapıyorsunuz. Hiç çoluğunuzdan cocugunuzdan da mı utanmıyorsunuz? Onların yüzüne böyle satın alınıp nasıl bakabiliyorsunuz? Reziller..

Cehalet toplumları sorunları 13 Nisan 2024 23:49

Elazığda bu hareketin anlamını bilecek donanımda insan çok az olduğu için yapsın bencede belki milletin aklı başına gelir..

Diktatörlük 13 Nisan 2024 23:47

Adam resmen diktatörlüğünü ilan etmiş elazığ belediyesinde çok çok sıkıntılı işler olacak belli ki bu 5 yılda. Millete müstahak belkide deprem şehirlerinde oy oranı en az düşen şehir elazığ

Zir zibil 13 Nisan 2024 21:17

Zir zibil.

Bakmadan Geçme