Erdoğan'dan Yanlış Aday İtirafı

31 Mart Yerel Seçimlerinde istediği başarıyı elde edemeyen ve Türkiye'nin ikinci partisi konumuna gerileyen AK Parti'de seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sürüyor. 

Erdoğan'dan Yanlış Aday İtirafı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, Partisinin il başkanları toplantısında Çorum'a hızlı tren, Eskişehir'in bir ilçesine de tren hattı isteyen il başkanlarına "En büyük hızlı tren yatırımlarını İstanbul, Ankara, Eskişehir'e yaptık. Bu işler sadece yatırım yapmakla olmuyor, çalışmıyorsunuz. Çorum mitingi çok kalabalıktı ama oy kaybı yaşadık, ilçe kaybettik. Yaptığımız yatırımları anlatamıyorsunuz" diye konuştu.

"Halkı kibirlilerden kurtaracağız" diyen Erdoğan'ın bazı illerin yanlış aday tercihi yüzünden kaybedildiğini dile getirdiği de öğrenildi. Erdoğan "Yozgat ve Şanlıurfa'yı yanlış aday yüzünden kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’ın bu tespitleri ve görüşleri, bizlerin bu sayfalardan son beş yıldan beri dile getirdiği görüşler.

Erdoğan’ın bu görüşleri seçim yenilgisinden sonra dile getirmesinin partisine nasıl bir faydası var bilmiyoruz ama yanlış aday konusunda Şanlıurfa’da ikinci Fakıbaba olayının göstere göstere gelmesinde kendisinin de bir miktar payı olduğunu hatırlatmak isteriz.

Şanlıurfa ve Yozgat’ta seçim kazanan adaylar Ak Parti’ye müracaat eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da çok yakından tanıdığı ve halkta karşılığı olan isimlerdi. 

Parti teşkilatları ve bazı milletvekillerinin aykırı ve farklı beyanlarını dikkate alan Genel Merkez, bu isimler yerine farklı isimleri seçmenin karşısına çıkardı ve Ak Parti iki şehirde de kaybetti.

Bu sonucu belki teşkilatlar ve milletvekilleri görmeyebilirdi ama Erdoğan’ın siyasi tecrübesi ve öngörüsü bunu rahatlıkla görebilirdi. Ancak bu ayrıntı kaçırılınca kaybetmek de mukadder oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış aday vurgusu çok doğru ama yarınlarda yapılacak seçimlerde bunun tekrar etmeme garantisi de ne yazık ki yok. 

O yüzden bir kez daha anketlerin gücüne ve sonuca etkisine inanmak gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Tabi manipülatif değil gerçek anketlerin.