Ak Parti, Harekete Geçti

Seçim sürecinde şehirde partilerin görünürlüklerine dair geçtiğimiz günlerde manşet haber yapmış ve bu konuda Ak Partinin çok gerilerde kaldığını ifade etmiştik.

Ak Parti, Harekete Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu manşetten sonra Ak Parti’de hafiften de olsa bir kıpırdanma gözüktü ama tabanın da tepkisiyle olacak ki son haftada önemli bir atağa geçildi.

MHP’nin ve CHP’nin ezici üstünlüğüne, bağımsız aday Prof.Dr. Yasemin Açık’ın ölçülü ama etkili afişleme çalışmasının gerisinde kalma sendromu yaşayan Ak Parti, “paramız yok” söyleminin çok inandırıcı bir gerekçe olmadığını ve tabanın buna inanmadığını görünce nihayet harekete  geçti ve dev bina giydirmeleri yanında kaldırımlara özel afişleme yaptı.

MHP’nin kavşaklara uyguladığı ahşap ve pratik çözümünden esinlenen Ak Parti,  demir profilden yaptığı iki taraflı  afişleri, Cumhuriyet Meydanı ve Zübeyde Hanım caddesinde olmak üzere yoğun araç ve yaya trafiğin olduğu alanlara monte etti.

Direkler arası  bayrak yarışında halen CHP’nin ciddi bir üstünlüğü var. Ak Parti kendi SKM alanları dışında direkler arasında afişlemeye hala sıcak bakmıyor.

Şehir merkezi yanında taşrada da CHP’nin üstünlüğü görülüyor. Hemen her köy yolunda Gürsel Erol afişlerine rastlamak mümkün.

Bayrak ve afiş çalışmalarının kararsız seçmenler üzerindeki etkisine inanan siyasi partilerin, bu gayretinin sandığa nasıl yansıyacağını 14 Mayısta hep birlikte göreceğiz.