AK Parti'de seçim takvimi belli oldu

Son dakika haberi: AK Parti'de belediye başkan aday adayları 9 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Başvurular 17 Kasım'a kadar devam edecek.

AK Parti'de seçim takvimi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, belediye başkan aday adaylarının başvurusu için bir taslak hazırlanmıştı. Resmi olarak tarihin duyurulması MKYK toplantısı bekleniyordu. Hazırlanan taslak yarın toplantının başlamasında kısa süre sonra duyuruldu.

AK Parti'de belediye başkan aday adayları 9 Kasım tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Başvurular 17 Kasım'a kadar devam edecek.

CUMHUR İTTİFAKI DETAYI

Takvimle ilgili en önemli detay ise Cumhur İttifakı kapsamında MHP ile görüşmelerin devam etmesi. MHP ile yapılacak yerel seçim ittifakının tüm detayları netleşmeden takvimin açıklanmasının ertelenmesi de MKYK'nın gündemindeydi.

MÜRACAATLAR ÇEVRİMİÇİ YAPILABİLECEK 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi yerel seçime hazırlık sürecinde de teknolojinin imkanlarından faydalanılacak. Aday müracaatları çevrim içi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak. 

Öte yandan AK Parti aday tanıtım toplantısının da yıl sonunda düzenlenmesi planlanıyor. Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor