Kent Konseyi'nden ilk Adım: Su Ürünleri Komisyonu

Elâzığ Kent Konseyi yaptığı ilk yürütme kurulu toplantısında kamuoyuna deklare ettiği komisyonların kurulması için düğmeye bastı.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elâzığ Kent Konseyi yeni dönemde şehirde ortak aklı geliştirip güçlendirmek adına komisyonlar ve çalışma grupları oluşturacağını duyurmuştu. Kent konseyi bu kapsamda aldığı kararları uygulamak için düğmeye bastı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Fırat Canbay başkanlığında kurulan Su Ürünleri İhtisas Komisyonu çalışma grubunu oluşturarak ilk toplantısını yaptı.
Su Ürünleri İhtisas Komisyonunun oluşturulan çalışma grubuyla yaptıkları ilk toplantıda; Keban Baraj Gölü ile Hazar Gölü gibi önemli su kaynaklarına sahip olan Elazığ’da su ürünleri ile ilgili potansiyeli doğru değerlendirmek, üretimden pazarlamaya yaşanan sorunlara çözüm üretmek için Su Ürünleri İhtisas Komisyonunda çalışma grubunu da oluşturduklarını  ifade eden Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, özellikle alabalık üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alan ilimizde, yem maliyetleri, pazarlama kanalları, soğuk zincir ve katma değerli ürün üretimi gibi başlıklarda çalışmalar yürütecek olan komisyonumuz, üreticiler, kurulacak kooperatifler, akademisyenler ve ilgili kurum ve kişilerin katılımıyla faaliyet gösterecektir dedi.
Komisyonun önümüzdeki günlerde saha ziyaretleri ve paydaş toplantıları ile yol haritasını belirleyeceklerini de belirten Başkan Koca, kurulan komisyona Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Fırat Canbay’ın başkanlık yapacağını duyurdu.
Kent Konseyi Su Ürünleri İhtisas Komisyonu Başkanı Fırat Canbay ise yaptığı açıklamada; Kent Konseyinin yeni dönemde kamuoyuna duyurduğu komisyonları kurmak için ilk adımı atarak Su Ürünleri İhtisas Komisyonu çatısı altında oluşturduğu çalışma grubuyla ilk toplantılarını yapıp yol haritasını belirlediklerini belirtti.
Başlangıçta aralarında Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanının da bulunduğu 2 Su Ürünleri Profesörü ve iki Su Ürünleri Mühendisiyle birlikte 1 özel müteşebbis temsilcisinden oluşan çalışma grubuyla yol haritasını belirlediklerini ifade eden Komisyon Başkanı Canbay;  
Yine bir ilk olarak 19 – 23 tarihleri arasında Ülke genelinde ilk kez yapılacak olan Elâzığ Belediyesi ana sponsorluğu ve himayelerinde Kent Konseyi paydaşlığındaki Uluslararası Su Ürünleri Zirvesini gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Canbay Su Ürünleri İhtisas Komisyonu Çalışma Grubunun şu isimlerden oluşturulduğunu duyurdu:
İhtisas Komisyonu Başkanlığında oluşturulan Çalışma Grubu Üyeleri aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır.
1.    Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ (Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda Ana – Süm - Der Kurucu Genel Başkan Yardımcısı) 
2.    Prof. Dr. Bülent ŞEN (Ana – Süm - Der Yönetim Kurulu Üyesi ) 
3.    Ergün ASLAN (Su Ürünleri Yüksek Mühendisi aynı zamanda Ana – Süm - Der Genel Başkanı) 
4.    Ergün ÇELİK (Su Ürünleri Yüksek Mühendisi, Ana – Süm - Der Yönetim Kurulu Üyesi, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Personeli
5.    Mustafa FİDAN (Baysallar Balık A.Ş Genel Müdürü, Ana – Süm - Der Yönetim Kurulu Üyesi)