Ak Parti'de Köklü Değişim

Dün, Ak Parti Genel merkezi tarafından Şehir Buluşmaları kapsamında ilimize gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, yapılacak seçimlerde halkın en çok istediği isimlerin listeye gireceğini ve bu yüzden bu isimlerin öne çıkması için 'Kimi biliyorsanız söyleyin' diyerek teşkilat mensuplarına seslenmişti.

Ak Parti'de Köklü Değişim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu görüş ve düşüncenin sadece Demiröz’e ait olmadığı Genel Merkezin de büyük bir değişimden yana olduğu ortaya çıktı.

Hummalı bir seçim hazırlığına başlayan AK Parti'de, 3 dönem kuralına takılan mevcut milletvekillerinin birçoğunun değişebileceği belirtiliyor. Yaklaşık 100 kişilik listede partinin ağır isimlerinden  Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı, Hamza Dağ gibi isimler de yer alıyor.

AK Parti'nin mevcut milletvekillerinin yarısından çoğunun değişebileceği değerlendirmesi yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aksama olan yerlerde değişiklikler yapılacak. Kadro yenilenmesi bayrak değişimi olarak görülmeli. 2023 seçimleri için güçlü bir kadro oluşturacağız" demişti.

İlimize gelen Genel Başkan Yardımcısı  Vedat Demiröz’ün de dikkat çektiği ve ifade ettiği gibi Ak Parti’nin bu seçimlerdeki başarısı,  sevilen ve şehirde karşılığı olan isimlerin aday gösterilmesiyle doğru orantılı. 

Sahanın, seçmenin ve parti tabanı  üçlüsün de öne çıkan ve en baskın bir şekilde her ortamda dile getirilen bu yalın gerçeği, mevcut milletvekillerinin de görmesi ve Erdoğan’ın elini, partilerinin de oyunu güçlendirmek için bizzat kendilerinin feragat etmesi gerekiyor. Bizler isim vermiyor olsak da sokak bu isimleri resmen haykırıyor ve zaman zaman kendi yüzlerine de söylüyor. 

Bu seçim Ak Parti açısından kader seçimi olduğu kadar, mevcut milletvekillerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve davalarına yönelik samimiyet sınavı olacak.