Af Buyur!

Açıklamaları ve bir türlü tutmayan rakamları ile kamuoyundan en çok tepki alan bakan olarak öne çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yine gündemde.

Af Buyur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kez en çok eleştiri aldığı konuların dışında bilimsel açıklama yaparak Türk ekonomisinin yeniden tarif eden bir paylaşım yapmış Bakan nebati.

Bakın ne demiş Sayın Bakanımız: “Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır.” 

Bu cümleleri okuyan her insanın vereceği  ilk tepki “af buyur” olur muhakkak.

Nebati, başta Özgür Demirtaş’ın mevcut ekonomik modeli bilimsel olarak eleştirmesinin etkisinde çok kalmış olacak ki kendisi de ekonominin bilimsel terim ve terminoloji kapsamında bir Türk ekonomisi tarifi vermiş ve “ben bu işi biliyorum kardeşim, doğru yolda ve izdeyiz” anlamına gelecek bir manifesto yayınlamış.

Halkımız ne Özgür Demirtaş’ın söylediklerine ne de Bakan Nebati’nin sözlerine bakıyor. Vatandaş bir maaşına, bir piyasa fiyatlarına bir de ayın daha 10’unda boşalan cüzdanına bakıyor. 

Sonra da “Böyle cümleleriniz bizi mutlu etmiyor. Bana kaynamayan tencere, ödenemeyen kira, alınamayan salçadan söz et” diyor.