Adam Başardı…

Merhum Başbakan Prof. Dr. Erbakan'ın 1961 yılında ürettiği ancak bazı mahfillerin komplosuna kurban edilen 'Devrim'den 60 yıl sonra yine bir 29 ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde katıldığı TÜSİAD toplantısında dile getirdiği yüzde 100 yerli otomobil hayali gerçek oldu. 2017'de 'babayiğitler' olarak bilinen şirketlerin oluşturduğu Türkiye'nin otomobili girişim grubu'nun (TOGG) yerli otomobili üreteceği fabrika görkemli törenle açıldı.

Adam Başardı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan Togg'un, seri üretimi için geri sayım sona erdi.

Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü açıldı.

Montaj hattından inen ilk Togg'un direksiyon koltuğuna geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği kampüsün açılışında konuşma yaptı.

Adam Başardı…

DEVRİM İLE TOGG YAN YANA

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından üretilen Devrim, 29 Ekim 1961 sabahı Türk Milleti ile buluşmuştu. Togg ise 60 yıl sonra yine bir 29 Ekim'de Türk Milleti ile buluştu.

"DÜN, BUGÜN, GELECEK"

Togg'un Twitter adresinden, açılışa ilişkin bir paylaşım yapıldı. "Dün, bugün, gelecek… Devrim mühendislerine saygıyla. Yeni Lig şimdi Gemlik." açıklamasıyla yapılan paylaşımda, Devrim otomobili ile Togg'un SUV ve sedan araçlarının yan yana fotoğrafına yer verildi.

Adam Başardı…

“BİZE KÜÇÜK DÜŞÜNMEK YAKIŞMAZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Tayfun füzelerimizi görüp de göğsü kabarmayan var mı? Biz tıptan mühendisliğe her alanda çıkarttığı icatlarla günümüz biliminin temellerini atmış, alimlerin, çağ açıp çağ kapatmış Fatihlerin, dünyayı değiştiren öncülerin çocuklarıyız. Bize küçük düşünmek asla yakışmaz, hedefimiz büyüktür, vizyonumuz geniştir, inancımız tamdır.

Adam Başardı…

“YÜREĞİ SEVİNÇLE DOLMAYAN VAR MI?”

Güçlü olmanın ve kalmanın yolu ise kendi kendine yetebilmekten, namerde muhtaç kalmamaktan geçiyor. Bunun için her fırsatta milli diyoruz, yerli diyoruz. Savunma sanayi, otomobil, enerji, sağlık, her alanda ettiğimiz başarıları görünce yüreği sevinçle dolmayan var mı? Atak, Gökbey, Anadolu savaş gemimizi, Hürkuş, Akıncı, Bayraktar, Anka, İHA, Tayfun füzelerimizi görüp de göğsü kabarmayan var mı? İşte tayfun füzeleri atılmaya başladı, Yunan ne yapmaya başladı, hemen televizyon yayınlarında, gazetelerinde Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım. Daha bunun arkası gelecek.

Adam Başardı…

"ÇILGIN TÜRKLER GELİYOR' DİYECEKLER 

"Tayfun füzeleri atılmaya başlandı Yunan'ın gündemine girdi. Daha durun bunun arkası gelecek. Şimdi TOGG Avrupa'nın yollarına bütün bu modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler 'Çılgın Türkler geliyor.' diyecekler. Biz onlara değil nereden nereye geldiğimize bakacağız. Yarın değil hemen şimdi diyerek yolumuza devam edeceğiz.

Adam Başardı…

“FABRİKA KURULMUYOR DİYENLERE  BAKMAYIN”
Siz fabrika kurulmuyor diyor diye ortalıkta dolaşanlara itibar etmeyin. Türk sanayicisi fabrika kuracak arsa için birbiriyle yarışıyor. Dünyada teknolojinin ve girişimciliğin hangi noktaya geldiğine bakmak için 10 bin km öteye gitmeye gerek yok. Bunun için Türkiye'ye bakmanız yeterli. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk markaları ile karşılacaksınız. 

Adam Başardı…

BANKALARA ÇAĞRI

İlk aracı banttan indiren Erdoğan, üretim bandından aldığı aracı konuşma yapacağı sahneye kadar getirdi. Kürsüye çıkarak bankalara bir çağrı da bulunan Erdoğan, "Tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine vatandaşımızın Togg'u rahat satın alabilmesi için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum." dedi. 

İşte Togg ile ilgili merak edilen tüm detaylar:

NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlayacak. 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollara çıkacak olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarla buluşacak. Ön satışlar ise Şubat ayında verilecek.

FİYAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Togg'un fiyatının piyasa şartlarına göre 5 babayiğitle birlikte karar verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart ayı sonunda piyasaya çıkacak ürünün fiyatını bugünden vermek mümkün değil. Sanıyorum ön satışın başlayacağı Şubat ayında Togg'un fiyatı da açıklanacaktır." dedi.

2023'TE KAÇ ADET ÜRETİLECEK?

Togg'un üretimi kademeli olarak artacak. Bu kapsamda, satışa sunulacağı 2023 yılında 17 ila 18 bin adet C-SUV'un üretilip satışa çıkarılması planlanıyor. Togg'un deneme üretimlerinin sürdüğüne işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili olarak "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek" açıklamasında bulunmuştu.

KAÇ ŞARJ İSTASYONU OLACAK?

Togg, şarj istasyonları için Trugo markasıyla Türkiye'nin 81 iline 1.000 adet şarj istasyonu kuracak. Bu kapsamda, Shell ile bir işbirliğine de giden Togg, 400 Shell istasyonunda 600'den fazla şarj cihazının kurulumunu yapacak. Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı ortalama 25 dakika içinde yüzde 20'den yüzde 80'e ulaşabilecek.

TOGG NASIL SATILACAK?

Togg'un satış stratejisini ve kullanıcıyla temas yöntemini ilk kez açıklayan Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş, "Küresel rekabette kullanıcıya daha yakın olanlar daha başarılı oluyor. Akıllı cihazlarımızı kullanıcılarımızla doğrudan buluşturacak, satışları doğrudan kendimiz organize edeceğiz. Kullanıcıyı merkeze alan, dijital ve fiziksel deneyimi harmanlayan hibrit bir yapıda hizmet vereceğiz. Amacımız kullanıcılara daha hızlı, daha etkin, daha verimli bir deneyim yaşatmak ve uçtan uca çevrimiçi bir deneyim ile Togg kullanıcısı olmalarına da imkan vermek. Bugün klasik üreticiler dahi yeni nesil elektrikli araçlarını bayi ağı üzerinden satmıyor. Kasım ayında İstanbul'da Zorlu Center'da ilk temas noktamızı açıyoruz. 2023 yılında bu sayı 19'a ulaşacak. Satış sonrası temas noktalarımız ise sabit ve mobil servis noktaları dahil olmak üzere ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 noktada hazır olacak." dedi.