Malatya Etkilenecek, Peki Ya Elazığ?

6 Şubat sonrası artçıların sürdüğü Malatya'da yeni fay hatlarındaki riskler uzmanları tedirgin ediyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu riskli bölgelere dikkat çekerek endişesini bir kez daha dile getirdi. Peki, riskli bölgeler nereler? İşte detaylar..

Malatya Etkilenecek, Peki Ya Elazığ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya 6 Şubat’tan etkilenen illerin başında geliyor. 36 bin binanın ağır hasar aldığı ve artçılar nedeniyle çok sayıda binanın yorulduğu ilde yeni riskler gündemde.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu riskli fayları sıralayarak endişelerini dile getirdi. Peki, riskli bölgeler nereler?

RİSKLİ BÖLGELER BELLİ OLDU

Malatya’da yapı stokunun 6 Şubat ve sonrasındaki binlerce artçıyla beraber hasar alması nedeniyle çevre illerde meydana gelebilecek depremlerin Malatya’yı etkileyeceği ifade ediliyor. Prof. Dr. Görür, bugün bir kez daha uyarıda bulunarak Tunceli, Bingöl Karlıova ve Erzincan’dan endişe duyduğunu söyledi. Bu illerde meydana gelebilecek bir depremin Malatya’yı etkilemesi söz konusu.

ALUÇLU NE DEMİŞTİ?

Konuyla ilgili daha önce gazetemize açıklamada bulunan İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Vehbi Aluçlu: ”Palu ile Bingöl arası Malatya’ya kuş uçuşu mesafe yaklaşık 200 kilometre. Erzincan ile Bingöl arası da Malatya’ya kuş uçuşu 200 kilometre mesafede. Bunlar uzak olduğu için daha az etki yapacak. Bilindiği üzere 6 Şubat depremleri ve sonrasında gerçekleşen sarsıntılar ile Malatya’da birçok bina hasar almış durumda. Bu yapıların kontrolü ve güçlendirilmesi bilim ışığında yapılmalıdır. Bingöl’de yaşanacak olası depremde binaların dayanıklılığı, zeminin sağlamlığı depremin etkilenme durumunda değişkenlik gösterir. Bu manada belirttiğim gibi bilim ışığında hareket edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer vermişti.