5 Yılda Zam Gelmeyen Tek Ürün

Yeni yılın gelmesiyle başlayan zam furyası bir tek o ürünü etkilenmedi.

5 Yılda Zam Gelmeyen Tek Ürün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı beraberinde getirdiği zamlarla bilinecek derken zam gelmeye yegâne ürün yeniden gündeme geldi.

1 Ocak 2019 tarihinde alınan karar doğrultusunda market poşetlerinin ücretli satılması kararı alınmış ve poşet 25 kuruştan satışa çıkmıştı. 

5 Yılda Zam Gelmeyen Tek Ürün

Sürekli olarak poşete alışveriş sırasında para vermek istemeyen vatandaşlar düzenli olarak market sepeti ile alışverişe çıkarken bu yeni yılda poşete zam gelip gelmeyeceği merak edilmişti. Poşet zammıyla ilgili araştırmalar yapılmaya devam edilirken detaylar dikkat çekti. 

5 Yılda Zam Gelmeyen Tek Ürün

Poşete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırmalar sürmeye devam ederken poşet zammı yeniden gündeme geldi.

Türkiye genelinde 1 Ocak 2019 tarihinden beridir uygulanan market poşetlerinden 25 kuruş alınması hususunda yeni bir karar alındı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Kanunu uyarınca alınacak geri kazanım katılım paylarının 2024 yılında geçerli olacak tutarlarını açıkladı.

5 Yılda Zam Gelmeyen Tek Ürün

Alınan karara göre marketlerde tüketiciye 25 kuruştan satılan plastik alışveriş poşetlerinde geri kazanım payı 60 kuruş olarak belirlendi. Aynı poşetlerin tüketiciye sunulan satış fiyatı ise 25 kuruştan satılmya devam edecek. Buna göre, 0,33 litrelik içecek ambalajı 6 kuruş, 1,5 lt ve üzeri içecek ambalajı 24 kuruş, kutu içecek ambalajı 18 kuruş olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, binek araç lastiğinde 19 TL, akü 190 kuruş/kg, çinko karbon pil 19 TL/adet geri kazanım katkı payı alınacağı duyurdu.